Cafeaua, băutura care îmbină istoria,...
Principiul Ayuverda se bazează pe armonie între corp și minte cu scopul de a reduce stresul, de a îmbunătăți circulația sângelui sau de a elimina toxinele din corp. Este o știință antică indiană de vindecare holistică care înseamnă „știință a vieții”. Diferit de modul de consum occidental, principiul Ayuverda se bazează pe gust, energie și echilibrul corpului.
Secretul unei bune digestii constă în combinația corectă de alimente
Conform acestei abordări, nu este surprinzător să vedem atâtea cazuri de indigestie, care poate fi cauzată adesea de combinațiile proaste de alimente.
Fiecare aliment are un gust, o energie și un efect post-digestiv. Iar combinația greșită de alimente cu energii radical diferite poate copleși agni, un element care reprezintă focul digestiv. Acest lucru poate provoca fermentare, gaze și acumulare de toxine.
În lista combinațiilor de alimente proaste, găsim, spre exemplu:
Proteine / carbohidrați complecși
Proteină / proteină
Cereale / acizi / produse lactate
Banane / lactate
Fruct / iaurt
Fasole / produse lactate / fructe
Ouă / fructe / fasole / produse lactate
Fructe la sfârșitul mesei
Lămâie / castraveți / produse lactate
Porumb / banane, curmale sau stafide
Salată de roșii, castraveți, lămâie
Această ultimă combinație proastă legată de roșii și castraveți se explică prin faptul că roșia este un fruct, în timp ce castravetele este o legumă. Deși combinația roșii-castraveți face minuni într-o salată, nu au același timp de digestie: castravetele este digerat rapid, în timp ce roșia mai lent, care ar avea drept consecință disconfortul digestiv și durere în regiunea abdominală. Această teorie a unei combinații bune sau rele de alimente este coroborată de medicul nutriționist Molly Knudsen.
Ce sfaturi ar trebui să urmezi în caz de indigestie?
Împotriva disconfortului digestiv și a balonării, există remedii naturale care pot calma și ameliora aceste stări. În acest context, Muriel Rey, farmacist specializat în aromoterapie, spune să consumi plante carminative, precum fenicul, chimen, coriandru, care reduc flatulența prin absorbția gazelor intestinale. De asemenea, specialistul recomandă balsamul de lămâie, care acționează ca un antispastic pentru organele digestive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cafeaua, băutura care îmbină istoria,...
Mâncărimea la axile poate fi un...
Un studiu recent sugerează o legătură...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Activitatea fizică zilnică,...
Află mai multe despre acest compus...