Muncești în mediu zgomotos? Vezi ce riști

Expunerea la zgomot poate fi dăunătoare
Se pare că expunerea la zgomote prea mari la locul de muncă nu este chiar fără risc. Unele studii arată că expunerea la medii zgomotoase conduc la creșterea tensiunii și a coleserolului.

Lucrați într-un loc de muncă zgomotos? S-ar putea să trebuiască să țineți sub control tensiunea arterială și a colesterolul. Un studiu CDC publicat în American Journal of Industrial Medicine a constatat că colesterolul ridicat și tensiunea arterială crescută au fost mai frecvente printre lucrătorii care au muncit în medii zgomotoase.

Studiul a constatat că 25% dintre lucrătorii din SUA intervievați au raportat că au fost expuși la zgomotul de la locul de muncă. Cele mai zgomotoase industrii erau cele miniere, construcții și producție.

Recomandare: screening pentru identificarea riscurilor

Autorii studiului recomandă ca unii angajatori să înceapă să pună în aplicare programe de screening pentru a identifica și gestiona aceste potențiale riscuri de sănătate legate de zgomot.

Strategiile potențiale pentru prevenirea și reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului includ menținerea unei greutăți sănătoase, consumul unei alimentații sănătoase bogate în fructe și legume și obținerea unui exercițiu regulat.

Articolul itegral poate fi citit AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel