Morgile din România. Dr Sabina Zurac: Riscul de contaminare este foarte mare

Bolnav
EXCLUSIV
Directorul medical al Spitalului Colentina, dr Sabina Zurac, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu despre lipsa morgilor cu un nivel de biosecuritate 3, adică cele în care riscul de contaminare nu e mare.

Directorul medical al Spitalului Colentina Sabina Zurac povestește la emisiunea Academia de Sănătate, a DC Medical, că virusul SARS COV2 este inclus printre patogenii de risc înalt și ”lucrul cu acest patogen, autopsii, ar trebui făcut în morgi care să aibă nivel de biosecuritate de grad 3”. Aceasta mărturisește că nu știa de existența acestor tipuri de morgi și că nu ar exista astfel de structuri pe teritoriul României.

”Nu există nicio morgă BSL3 în România. Marea majoritate a celor care lucrează în domeniul medical știu că morgile sunt destul de puțin dotate și echipamentul, circuitele, în primul rând, din interiorul lor, sunt deficitare. Spațiul este insuficient, posibilitățile de manipulare corespunzătoare a produselor biologice sunt și ele destul de deficitare și în contextul acesta riscul de contaminare este foarte mare”, explică dr Sabina Zurac.

Ce spune medicul despre ordinul de ministru legat de autopsiile pacienților cu COVID-19:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel