Morgile din România. Dr Sabina Zurac: Riscul de contaminare este foarte mare
08 sep 2020, 17:56

Bolnav
EXCLUSIV
Directorul medical al Spitalului Colentina, dr Sabina Zurac, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu despre lipsa morgilor cu un nivel de biosecuritate 3, adică cele în care riscul de contaminare nu e mare.

Directorul medical al Spitalului Colentina Sabina Zurac povestește la emisiunea Academia de Sănătate, a DC Medical, că virusul SARS COV2 este inclus printre patogenii de risc înalt și ”lucrul cu acest patogen, autopsii, ar trebui făcut în morgi care să aibă nivel de biosecuritate de grad 3”. Aceasta mărturisește că nu știa de existența acestor tipuri de morgi și că nu ar exista astfel de structuri pe teritoriul României.

”Nu există nicio morgă BSL3 în România. Marea majoritate a celor care lucrează în domeniul medical știu că morgile sunt destul de puțin dotate și echipamentul, circuitele, în primul rând, din interiorul lor, sunt deficitare. Spațiul este insuficient, posibilitățile de manipulare corespunzătoare a produselor biologice sunt și ele destul de deficitare și în contextul acesta riscul de contaminare este foarte mare”, explică dr Sabina Zurac.

Ce spune medicul despre ordinul de ministru legat de autopsiile pacienților cu COVID-19:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Coșmarurile, asociate cu demența. Cine este mai predispus
Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?