Marius Ciurea, despre progresele pe care le-a făcut chirurgia din Craiova, la Academia de Sănătate

Marius Ciurea, despre progresele pe care le-a făcut chirurgia din Craiova, la Academia de Sănătate
EXCLUSIV
Dr. Marius Ciurea este invitatul zilei la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.

Dr. Marius Ciurea, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri din Spitalul Clinic de Urgență din Craiova, profesor universitar la Universitatea de Medicină și Framacie din Craiova este invitatul zilei la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.

Printre toate subietele, alături de acad. prof. dr. Irinel Popescu, medicul Marius Ciurea ne va vorbi despre progresele pe care le-a făcut chirurgia din Craiova în medicina românească.

"Astăzi îl avem ca invitat pe prof. dr. Marius Ciurea, decanul Facultății de Medicină din Craiova și șeful disciplinei de chirurgie plastică și reconstructivă din Craiova, din acest oraș important al României.

Discuția noastră va pleca de la recentul simpozion româno - elen, organizat din partea română de către Societatea Română de Chirurgie, a cărui președinte din partea română a fost prof. Marius Ciurea și mi-aș permite să spun că primul pas de ieșire în Europa și în lume a medicinei românești și a chirurgiei se face începând cu relațiile cu vecinii. 

Craiova are deja o lungă tradiție în acest sens. La un moment dat, a făcut un parteneriat cu Societate de Chirurgie din Serbia, de succes la vremea respectivă și care a dus la întărirea relațiilor dintre medicii români și cei sârbi, ținând cont de poziția geografică a Craiovei era cea mai bună să ia această inițiativă.

Iată că acum chirurgia craioveană face un nou pas și aici e interesant pentru că pe de-o parte e vorba de relația foarte apropiată geografic cu Grecia și pe de altă parte, că la UMF Craiova s-au format studenți greci, care în momentul de față sunt medici cu cariere de succes în Grecia, care vorbesc românește și care sunt formați la școala craioveană și au rămas legați de aceasta.

O să ajungem la progresele pe care le-a făcut în ultimul timp chirurgia din Craiova, în mai multe discipline și despre care o să ne vorbească prof. Marius Ciurea", spune acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.

Emisiunea va fi difuzată luni, 26 iunie, ora 11:00, pe Youtube DC Medical și DC News, dar și pe paginile de Facebook DC Medical și DC News.

Vezi emisiunea aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel