Iași: Bătrână găsită degerată în casă

Bătrânii singuri și oamenii fără adăpost pot suferi din cauza frigului. FOTO: Serviciul de Ambulanta Romania
O femeie în vârstă de 83 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, după ce a fost găsită în casă în stare de hipotermie și cu degerături la picioare. Doar astăzi, zece persoane au ajuns la spital din cauza frigului, la Iași.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, prof.univ.dr Diana Cimpoeșu, a declarat că o femeie în vârstă de 83 de ani a fost adusă de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Iași înghețată de frig.

Starea ei s-a agravat

Pentru că starea ei era gravă, medicii au fost nevoiți să o intubeze.

A fost găsită în casă, cu degerături suprainfectate la nivelul membrelor inferioare, însoțite de celulită periezională cu tegumente palide, reci, disfuncții multiple de organe. Pacienta era conștientă, greu cooperantă. În urma investigațiilor clinice și paraclinice a fost internată în Clinica Medicală 2. Deoarece starea pacientei s-a degradat, a fost necesară intubarea și ventilarea mecanică", a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeșu, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, în cursul zilei de miercuri, zece persoane au ajuns la spital din cauza frigului, opt dintre acestea fiind cazuri sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel