Dr Radu Stoica: pentru noi, cel mai dificil a fost bolnavul suspect de neoplasm
23 mai 2020, 16:02

Bolnav
EXCLUSIV
Medicul Radu Stoica, șeful secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului Marius Nasta din București, spune că la ATI nu s-a confruntat, în timpul stării de urgență, să ia decizia pe care bolnav de COVID-19 ventilează și pe care nu. 

Invitat la emisiunii Academia de Sănătate, medicul Radu Stoica, șeful secției de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Institutului Marius Nasta din București, afirmă că, în timpul stării de urgență, nu a fost pus în situația să decidă care bolnav de COVID-19 să fie ventilat și care nu. ”Pentru noi, cel mai dificil a fost bolnavul suspect de neoplasm, căruia trebuie să-i faci brohoscopie, biopsie, să-i pui un diagnostic. Oncologul îți cere un diagnostic, chirurgul îți cere un diagnostic, că e de operat, nu? La această categorie de bolnavi, amânarea, fără discuție, a avut un impact”, afirmă doctorul Radu Stoica. 

O altă categorie de bolnavi afectați de starea de urgență au fost cei cu boli care care ”nu sunt atât de puțini” pe cât s-ar crede. Medicul Stoica i-a amintit pe cei suferinzi de fibroze pulmonare, fibroze idiopatice, fibroze neidiopatice, de hipertensiune pulmonară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?