Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dr Gabriel Rîcu: Radioterapia, soluție pentru cancer, la Academia de Sănătate
09 dec 2019 / 00:19
Dr Gabriel Rîcu vine la Academia de Sănătate, de la ora 11.00 pentru a explica de ce și cum este radioterapia o armă redutabilă în arsenalul cu care medicii luptă contra cancerului. Emisiunea va fi transmisă simultan, de DC News și DC Medical.
Dr Gabriel Rîcu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV

Dr Gabriel Rîcu este medic primar specialitatea Radioterapie la Spitalul Militar Central „Carol Davila" din București și la centrul medical Amethist. El este, de asemenea, membru al Societății Europene de Radioterapie și Oncologie (ESTRO), membru al Societății Americane de Radioterapie și Oncologie (ASTRO), membru al Societății Române de Radioterapie și Oncologie.

„Am abordat sfera oncologică foarte des în emisiunile Academia de Sănătate, de-a lungul timpului, mai puțin radioterapia, deși radioterapia face parte integrantă din planul de tratament al multor pacienți cu cancere. Și uneori, poate avea, după cum o să aflăm în emisiunea difuzată astăzi, efect curativ. Poate fi ea însăși o metodă curativă", a explicat realizatorul emisiunii, academicianul dr Irinel Popescu.

Ce este radioterapia și care este locul ei în lupta contra cancerului? Cum se face radioterapia modernă și cât de mult poate ea distruge din celelulele canceroase fără a fi periculos pentru întregul organism? Acestea sunt doar două dintre temele majore pe care cei doi specialiști le vor aborda în ediția de luni, 9 decembrie, a emisiunii.

Academia de Sănătate va fi transmisă de la ora 11.00, simultan, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical, dar va putea fi urmărită și aici.Ştiri Recomandate

Hernia cervicală: posibil cauza unor leziuni ale creierului
Imunitatea: cât de importantă este genetica
Anxietatea, cum o recunoști și cum o măsori
Intoxicație: 14 elevi din Arad au ajuns din nou la spital, după deratizare
Bacterii rezistente la medicamente: lipsa antibioticelor noi, o amenințare gravă
Coronavirusul se extinde în Beijing, China confirmă 139 de cazuri noi
Menopauza prematură crește riscul de multiple boli după vârsta 60 de ani
Comentarii