Cum vede prof dr Nicolae Hâncu coabitarea cu COVID-19. Recomandări pentru diabetici
11 mai, 18:11
Profesorul Nicolae Hâncu a afirmat la emisiunea Academia de Sănătate, că trebuie să ne pregătim pentru o coabitare de lungă durată cu COVID-19.
Diabetici
EXCLUSIV

Invitat al emisiunii Academia de Sănătate din această săptămână, profesorul dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române, a vorbit despre ce ar fi bine să facă diabeticii în plină pandemie de COVID-19.

”Viața noastră este sub asediul virușilor, deci începând de acum, din aceste zile, vom spune că viața noastră trebuie să fie o coabitare cu SARS-COV2. Coabitarea asta - dacă la început ne gândeam că asediul acesta va dura două-trei săptămâni - acum spunem câteva luni, ne pregătim pentru o coabitare de lungă durată în care noi trebuie să facem toate eforturile pentru a-i ajuta pe cei pe care-i păstorim să-și fortifice organismul în continuare”, afirmă profesorul Hâncu.

Ca metodă acesta recomandă un stil de viață sănătos, ”printr-o farmaco-terapie multifactorială legată de marii factori de risc care sunt prezenți la persoanele cu diabet, nu doar glicemia, ci și tensiunea arterială, controlul greutății, profilul lipidic și funcțiile plachetare. Toate acestea trebuie monitorizate la fel ca și eventuale complicații pe care persoanele cu diabet le au. Este foarte important ca persoanele cu diabet să aibă asigurată de acum încolo contacte regulate cu medicii specialiști, cu diabetologi, să aibă medicamente pentru a nu intra într-un impas”.  


Ştiri Recomandate

TRANSPLANT: O nouă prelevare de organe, în plină pandemie!
Conf Dr Simin Florescu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Premier: Analizăm posibilitatea de a redeschide pieţele
Dr Nicolae Bacalbașa, infectat cu COVID. „Sunt dependent de oxigen”
A murit după ce s-a vindecat de COVID-19: cum explică medicii
RASAGILINUM - prospect
Mihai Lala. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
RANITIDINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri