Cum ne putem întări sistemul imunitar. Tratamentul care ne scapă de infecții. Dr. Adrian Marinescu: Asta se vede

sistemul imunitar - FOTO: Freepik@LKA
EXCLUSIV
Cum ne putem întări sistemul imunitar. Ce trebuie să știm despre vitamine

În lupta împotriva bolilor, întărirea sistemului imunitar este deseori privită ca un pilon esențial al sănătății noastre. Cu toate acestea, există o realitate importantă de luat în considerare: nu există o pastilă magică sau o soluție simplă care să îți fortifice sistemul imunitar peste noapte. Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL ce putem face, totuși, pentru a ne menține sistemul imunitar puternic.

"Din păcate nu putem face nimic pentru a ne întări sistemul imunitar. Este o vorbă: "nu există pastila care să îți crească sistemul imunitar, nu există apăsatul pe buton". Există toate lucrurile pe care noi, oamenii, le facem în așa fel încât să ne echilibrăm sistemul imunitar.

Să avem grijă cu afecțiunile, să ne verificăm starea de sănătate, să facem toți pașii necesari, să mâncăm sănătos, să ducem o viață sănătoasă. Toate lucrurile astea duc la o echilibrare a sistemului imunitar, iar asta se vede și în infecții", a explicat dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Primele semne ale demenței. Laura Roxana Goga: Ignorarea lor duce la o deteriorare rapidă. Este crucial să fim atenți

Cum ne putem întări sistemul imunitar

Sistem imunitar - FOTO: Freepik

Există mai multe modalități prin care putem întări sistemul imunitar, iar majoritatea dintre ele implică adoptarea unui stil de viață sănătos și a unor obiceiuri benefice pentru sănătatea noastră generală.

Consumul unei diete bogate în fructe, legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase poate ajuta la furnizarea de nutrienți esențiali pentru sistemul imunitar. Vitaminele și mineralele, precum vitamina C, vitamina D, zincul și seleniul, sunt deosebit de importante pentru susținerea imunității.

Vezi și: Boala extrem de contagioasă. Care este primul semn. Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț: Are o transmitere respiratorie, inclusiv contactul cu câini și pisici

O odihnă corespunzătoare și un somn de calitate sunt esențiale pentru refacerea organismului și pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. Medicii ne recomandă să avem un program regulat de somn și să acordăm atenție calității acestuia.

Poate cel mai important lucru pentru menținerea sistemului imunitar este igiena adecvată, cum ar fi spălarea regulată a mâinilor și evitarea expunerii la germeni și alte agenți patogeni. Acest simplu gest poate contribui la prevenirea îmbolnăvirilor și la menținerea sănătății sistemului imunitar.

Prin adoptarea unui stil de viață sănătos și a unor obiceiuri benefice pentru sănătatea generală, putem contribui semnificativ la întărirea sistemului imunitar și la menținerea unei stări optime de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel