Cristina Gociman, despre arhitectura unei platforme medicale și risc seismic, la Academia de Sănătate

Cristina Gociman, la Academia de Sănătate
EXCLUSIV
Cristina Gociman este invitatul zilei la Academia de Sănătate de la DC Medical.

Cristina Olga Gociman este profesor emerit doctor arhitect și profesor afiliat la Școala Doctorală de Arhitectură. 

Alături de acad. prof. dr. Irinel Popescu, Cristina Gociman ne va vorbi despre arhitectura unei platforme medicale, funcționalitatea medicală și risc seismic.

"Astăzi vom dezbate o temă de mare actualitate, aceea a construcțiilor de spitale. Avem plăcerea să stămd e vorbă cu prof. Cristina Olga Gociman, prof. emerit la Facultatea de Arhitectură din București.

Vom pleca de la o temă de actualitate, de la riscul seismic și am să spun de la bun început că în București și în celelalte orașe ale țării există clădiri cu risc seismic ridicat și care la un cutremur nu de foarte mare magnitudine se pot prăbuși.

Între acestea a fost menționat și Institului Clinic Fundeni, deoarece lucrez acolo de peste 40 de ani și pot să spun că într-o vreme am răspuns de destinele spitalului ca director medical și pot să vă spun care este situația.

Acolo, riscul seismic privește clădirea B, dintre cele două clădiri. Clădirea A a fost consolidată. Dar clădirea B, pot să spun că după experiența nefericită la care am participat cu toții, în sensul că o consolidare de clădire a durat aproximativ 6 ani, clădirea B nu a mai fost consolidată niciodată.

Din aceste motive, este o clădire cu risc seismic ridicat.

Recentele cutremure din zona noastră geografică și chiar din România au atras atenția faptului că riscul seismic există, că trebuie să fim pregătiți și din acest punct de vedere vom analiza situația clădirilor de spital", a spus Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

Emisiunea va fi difuzată luni, 20 februarie, ora 11:00, pe Youtube DC Medical și DC News, dar și pe Facebook DC Medical și DC News.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele 5 tipuri de relații și efectul lor 
Raed Arafat - FOTO: Crișan Andreescu / DC Media Group
EXCLUSIV
Soluţii pentru un zâmbet natural şi strălucitor

Crossuri externe

pixel