COVID-19, Italia: 80 de medici morți, 21 de asistente decedate, 124.600 de oameni infectați

Coronavirus
80 de medici și 21 de asistente din Italia au murit din cauza COVID-19 în coronavirusului. 2 asistente s-au sinucis.

COVID-19, Italia. Situație dramatică în Italia din pricina pandemiei COVID-19. Peste 100 de medici și asistente au murit din cauza coronavirusului din Italia. 2 asistente și-au luat viața. Iar multe cadre medicale se luptă cu trauma de a-și vedea colegii murind, scrie BBC. 15.800 de italieni au murit, iar 124.600 sunt infectați.

Conform sursei citate, rata mare de infecție este pusă pe seama lipsei echipamentului de protecție la începutul focarului, iar în regiunea lombardă mulți italieni mor din cauza simptomelor neverificate și consultațiilor telefonice nu sunt suficiente. BBC dă exemplul lui Silvia Bertuletti căruia i-au trebuit de 11 zile și numeroase telefoane ca să convingă un medic să-l vadă pe tatăl lui, Alessandro, în vârstă de 78 de ani, care a fost prins de febră și respire greu. Când un medic de gardă a ajuns la vârstnic era prea târziu. Alessandro Bertuletti murise cu 10 minute înainte de sosirea unei ambulanțe numite ore mai devreme. Singurele medicamente pe care acesta le-a luat, în urma unei discuții telefonice, au fost un calmant ușor și un antibiotic cu spectru larg. Fiul bătrânului spune că tatăl său "a fost lăsat să moară singur, acasă, fără ajutor". Discuțiile și interviurile cu familiile, medicii și asistentele din regiunea lombardă arată că experiența descrisă mai sus nu e singulară.

Medicul Riccardo Munda, care face munca a doi medici din Selvino și Nembro, două orașe din apropierea Bergamo, declară că multe decese pot fi evitate dacă oamenii de la domiciliu ar primi ajutor medical prompt. O purtătoare de cuvânt al unei agenției de sănătate din Bergamo a declarat că autoritățile din Lombardia le-au spus medicilor de familie să „trateze pacienții prin telefon cât mai mult posibil", limitând vizitele la domiciliu „pentru a reduce contagiunea și risipa echipamentelor de protecție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel