COVID-10, scandal mondial: înșelăciunea uriașă care răstoarnă totul. Irinel Popescu explică

Coronavirus, COVID-19
EXCLUSIV
O companie cu sediul în State a furnizat date inexistente în baza cărora s-au făcut studii științifice în reviste prestigioase, iar OMS a oprit o cercetare pe hidroxiclorochină.

În ediția de săptămâna aceasta a emisiunii Academia de Sănătate, academicianul Irinel Popescu a vorbit pe larg despre scandalul internațional care a cuprins lumea științifică. O companie cu sediul în State -  mai degrabă o ”improvizație și nu o companie de consultanță propriu-zisă”, afirmă Irinel Popescu - a oferit date în baza cărora s-au formulat politici de sănătate în mai multe țări ale globului și s-au publicat articole în cele mai faimoase reviste de specialitate. Mai mult, în urma unui articol publicat în The Lancet, Organizația Mondială a Sănătății a decis să întrerupă un studiu pe hidroxiclorochină ca apoi acesta să fie reluat după ce s-a aflat că datele furnizate de respectiva companie nu se bazau pe nimic. 

”Mii de cazuri care pretindeau că le-au analizat în realitate nu existau. Cele mai multe erau date imaginare”, afirmă academicianul. În opinia acestuia, această știre este una ”foarte gravă care vine să amplifice că multe decizii s-au luat în pripă pe baza unor date sau dovezi insuficient justificate”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel