Conf. dr. Simin Florescu: ne-ar fi trebuit un vaccin ca aerul, sau măcar o medicație eficientă
03 iul 2020 / 20:03

Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit despre necesitatea unui vaccin pentru prevenirea infecției cu COVID-19. Ea a fost invitata academicianului Irinel Popescu la Academia de Sănătate.

Conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit despre necesitatea unui vaccin pentru prevenirea infecției cu COVID-19 la emisiunea Academia de Sănătate, unde a fost invitata academicianului Irinel Popescu. „Noi suntem foarte intrigați de dificultatea preparării acestui vaccin, dar dacă ne uităm la SARSCoV 1 și la MERSCoV, vedem că și acolo este aceeași situație. Deși au trecut atâția ani de la prima epidemie de SARSCoV și atâția ani de la MERSCoV, până în acest moment nu există niciun vaccin care să poată fi administrat”, a spus ea.
Făcând o comparație cu celelalte două virusuri care au speriat omenirea, SARSCoV 1 și respectiv MERSCoV, ea a mai  precizat că situațiile sunt diferite și că, în cazul acestei pandemii, contagiozitatea este mult mai mare și prezintă un risc major față de cele două virusuri asemănătoare, dar a căror contagiozitate a fost limitată geografic.
De asemenea, a făcut o comparație cu gripa, pentru care avem și vaccin, și tratament eficient.
„Dacă la primele două care au provocat niște izbucniri epidemice îngrijorătoare, lucrurile s-au oprit și lumea a răsuflat oarecum ușurată că MERSCoV-ul nu se transmite decât în Orientul Mijlociu, numărul de cazuri care apar ca și cazuri secundare e mai mic, e mai degrabă un nosocomial; SARSCoV 1 s-a cam terminat cu el; dar în acest virus SARSCoV 2, fiind atât de contagios și cu o transmisibilitate atât de mare, ne-ar fi trebuit un vaccin ca aerul, sau măcar o medicație eficientă, lucruri pe care le avem în cazul gripei. În gripă avem și vaccin eficient, avem și medicație antivirală eficientă, deci lucrurile sau mult mai bine din ac est punct de vedere. Dar în acest caz nu avem nimic clar, dovedit, de aceea încercăm singurul lucru cu putință, adică să evităm să apară un număr foarte mare de cazuri, și din păcate chiar asta se întâmplă”, a spus ea.

Mai multe detalii puteți afla din materialul video atașat.

 

G Ad:

Ştiri Recomandate

12 probleme de sănătate pe care le poți avea dacă stai prea mult pe scaun
4 zodii slabe mental și instabile
Apa de cocos, cum te poate ajuta să slăbești
Ziua Națională a Transplantului
EXCLUSIV
Ziua Națională a Transplantului la Academia de Sănătate
Cât ar putea trăi oamenii: limita absolută, 150 de ani
3 alimentare care sporesc concentrarea
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri