Chirurgia robotică, esențială. Conf. dr. Diana Păun: Reduce timpul de spitalizare, facilitează integrarea rapidă a pacientului în activitățile zilnice

chirurgia robotica - FOTO: Freepik@Wisetya
EXCLUSIV
Chirurgia robotică reprezintă o evoluție semnificativă în practica medicală, aducând cu sine multiple beneficii pentru pacienți și medici. 

Chirurgia robotică se distinge ca un exemplu de vârf al progresului în domeniul intervențiilor chirurgicale. Această tehnologie revoluționară utilizează roboți specializați pentru a asista sau a efectua proceduri chirurgicale complexe, aducând numeroase beneficii semnificative. 

Chirurgia robotică, investiție sustenabilă

Conf. dr. Diana Păun, consilier prezidențial Departamentul de Sănătate Publică, a explicat în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical cât de importantă este chirurgia robotică în Statele Unite ale Americii. Conf. dr. Diana Păun, consilier prezidențial, a desfășurat o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Aceasta a avut loc la invitația Secției Comerciale a Ambasadei SUA în România și a Camerei de Comerț Americane, sub umbrela unui proiect ambițios de Diplomație Medicală inițiat de Administrația Prezidențială.

"Chirurgia robotică în SUA este văzută ca o investiție sustenabilă. Reduce timpul de spitalizare, facilitează integrarea rapidă a pacientului în activitățile zilnice. Scade costurile pe termen lung și crește productivitatea. La spitalul pe care l-am vizitat, echipa de chirurgi de chirurgie robotică

La spitalul pe care l-am vizitat, echipa de chirurgi de chirurgie robotică, echipa care practică intervenții în sfera chirurgiei generale, urologiei și ginecologiei au în portofoliu un număr de 5000 de intervenții chirurgicale robotice, ceea ce este o cifră impresionantă. 

Practic, colegii americani au arătat care sunt avantajele acestei chirurgii minim-invazive și ne-au convins de faptul că costurile acestor tehnologii sunt comparabile cu cele ale operațiilor tradiționale",  a explicat conf. dr. Diana Păun, consilier prezidențial Departamentul de Sănătate Publică, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical.

Specialiștii în domeniu subliniază că această formă avansată de chirurgie minim-invazivă reduce semnificativ timpul de spitalizare al pacienților, permițându-le să se întoarcă mai rapid la activitățile zilnice. Mai mult decât atât, costurile pe termen lung sunt considerabil reduse în comparație cu procedurile chirurgicale tradiționale, ceea ce face ca această tehnologie să fie nu doar eficientă din punct de vedere medical, ci și economic.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel