Care este evoluția sezonului gripal. Emilian Popovici: Se urmărește evoluția infecției gripale în Australia și America de Nord. Așa va fi și în Europa

sezon gripal - FOTO: Freepik@saminoksaminok64
EXCLUSIV
Care este evoluția sezonului gripal. Cazurile care apar în Australia și America de Nord pot oferi o perspectivă asupra sezonului gripal din Europa. Prof. Univ. Dr. Emilian Popovici, medic primar epidemiolog, a explicat care este, de fapt, legătura.

Cum va evolua sezonul gripal. Medicii epidemiologi studiază cu atenție cazurile de gripă din Australia și America de Nord. Evoluția cazurilor din cele două zone, oferă o perspectivă asupra situației care urmează și în Europa.

Prof. Univ. Dr. Emilian Popovici, medic primar epidemiolog și vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a explicat, în excusivitate, la interviurile DC Medical și DC News, care va fi evoluția sezonului gripal. 

”În general, se poate aprecia cu o oarecare aproximație evoluția unui sezon gripal după modul în care a evoluat gripa în restul lumii. Gripa evoluează în sezonul propice pentru fiecare zonă, cum este la noi, în Europa, pentru sezonul rece de iarnă și început de primăvară.

În general, se urmărește evoluția infecției gripale în Australia, de acolo urmează America de Nord și în funcție de cum evoluează în aceste două zone, aproximativ va fi și evoluția în Europa”, a explicat prof. univ. Dr. Emilian Popovici, medic primar epidemiolog și vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, în exclusivitate la interviurile DC Medical și DC News.

Sezon gripal - FOTO: Freepik@creativeart

De ce există această întârziere în debutul epidemiei de gripă din Australia, față de Europa

”Gripa evoluează cursul sezonului rece și, atunci, depinde cum este sezonul rece în fiecare zonă geografică, sau în zona tropicală, în anotimpul ploios. Trebuie să aibă sezonul care să îi fie propice pentru infecția cu virusl gripal. Nu este acea noțiune de infecție latentă pe care unii o ignoră, dar greșesc, pentru că, aparent, gripa dispare în sezonul cald. 

Gripa aparent dispare pentru că sunt și pe perioada verii, cazuri rare de îmbolnăvire cu virus gripal. Aceste cazuri rare ne arată că virusul este prezent, dar nu este sezonul lui favorabil de dezvoltare și cazurile sunt sporadice”, a mai explicat prof. univ. Dr. Emilian Popovici, medic primar epidemiolog și vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, în exclusivitate la interviurile DC Medical și DC News.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel