Câți diabetici are România? Dr Simona Carniciu explică

Diabet
EXCLUSIV
Medicul diabetolog Simona Carniciu a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu despre diabeticii din evidențele medicilor de familie, dar și despre cei care nu sunt încă diagnosticați.

La emisiunea Academia de Sănătate, medicul diabetolog Simona Carniciu a amintit că numărul de cazuri de diabet zaharat din România ”este destul de neclar”. ”S-ar spune că suntem undeva la 13-15% din populația prezentă, dar sunt cazuri care nu sunt descoperite, sunt cazuri care nu sunt luate în evidență nicăieri”, afirmă specialista.

Aceasta continuă explicația: ”Un pacient care este nou descoperit, în mod normal, se prezintă la medicul de familie pentru un bilet de trimitere către medicul diabetolog din regiunea sa. Apoi, prin medicul diabetolog este reintrodus în programul național de diabet”. În acest program sunt circa 15% din populația României, din cei 17 milioane de români, adică undeva la circa 2 milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel