Burnout: 7 semne că ai de-a face cu un stres excesiv și prelungit

Oboseala cronică
Iată cîteva indicii care îți spun că e momentul să iei o pauză.

În zilele noastre, cei mai mulți dintre noi suntem atât de ocupați să ne concentrăm asupra obiectivelor și realizărilor noastre, încât am uitat totul de propria noastră sănătate mintală. 

Dar ce se întâmplă când împingem lucrurile prea mult, prea departe? Burnout este definit ca starea de epuizare fizică și emoțională, din cauza expunerii excesive și prelungite la stres. A te stresa cu prea multă muncă ne poate distruge până la un punct în care rămânem incapabili să mai facem ceva. Acesta este motivul pentru care este esențial să fiți atenți la semnele de burnout, deoarece afecțiunea s-ar putea să vă afecteze drastic productivitatea, precum și viața.

Semne de epuizare 

1. Te simți absolut epuizat chiar și după ce ai dormit suficient. Simți că nu mai ai energie să faci ceva și nu este doar fizic, ci și emoțional și mental. Nici nu mai ai energie pentru emoțiile și sentimentele tale.

2. Acest lucru poate fi adesea însoțit de probleme legate de somn, cum ar fi tulburările de somn sau incapacitatea de a adormi. Cea mai mare problemă ar fi un ciclu dezordonat de somn/veghe.

3. Este posibil să nu ai chef să mergi la muncă sau mai degrabă va fi o lipsă de motivație când vine vorba de muncă. Munca poate părea o sarcină dificilă și poate deveni foarte stresantă. Productivitatea și performanța la locul de muncă vor scădea.

4. S-ar putea să ajungi să faci multe greșeli la serviciu sau acasă și să te simți frustrat din cauza asta. Mintea poate fi inundată de gânduri și emoții negative și s-ar putea să ajungi să te simți îngrozitor pentru orice.

5. Acest lucru îi poate face adesea pe oameni să se simtă foarte detașați de cei din jur. Persoanele care se confruntă cu burnout se retrag adesea de cei dragi și stau departe de prietenii și colegii lor.

6. S-ar putea să devii o persoană foarte sensibilă și să pui la inimă fiecare lucru mic și să te simți groaznic în legătură cu asta. Oamenii tind să ia totul personal și să devină inconfortabil să fie în preajma altor oameni și să aibă de-a face cu ei.

7. Doar gândul de a te trezi și de a merge la muncă te poate umple de groază. Pur și simplu începi să te simți stresat de gândul că trebuie să lucrezi. Majoritatea oamenilor ajung să devină capricioși și iritați din această cauză și nu au răbdare, ceea ce înseamnă că sunt mai predispuși să atace oamenii din jurul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel