Acest tratament învinge cancerul și...
Cercetătorul japonez Yoshinori Ohsumi, cu studii în Biologie celulară, a devenit faimos după ce a descoperit un principiu alimentar care ajută corpul în lupa cu kilogramele şi regenerarea celulară. Omul de știință a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016.
Dieta propusă de japonez ar ajuta protecţia împotriva cancerului de piele, ar scădea riscul cancerului de sân şi tensiunea arterială. Yoshinori Ohsumi a descoperit mecanismul prin care celulele își distrug și își reciclează propriul conținut. Dieta acestuia presupune creșterea perioadei în care resimțim senzația de foame.
Potrivit expertului, în acea perioadă, celulele reciclează tot de este vechi şi inutil, şi reîntineresc. Acesta mai amintește că oamenii care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuși la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8:00 şi 14:00. Dieta japonezului presupune că iei micul dejun la 30-60 de minute după ce te-ai trezit, să începi munca la 2-3 ore după ce te-ai ridicat din pat, să mănânci mai consistent la micul dejun decât la prânz și să reduci fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii, potrivit Antena 3.
Când auziți informații noi despre impactul dietei asupra diabetului zaharat, zahărul este de obicei ingredientul care atrage atenția. Cu toate acestea, un nou studiu sugerează că există o categorie total diferită de alimente care ar putea juca un rol cheie în dezvoltarea diabetului. O echipă de cercetători de la Universitatea Alberta din Canada și Universitatea de Științe Medicale Shahid Beheshti din Iran a publicat un nou studiu în Nutrition Journal. Cercetătorii - o echipă specializată în dietetică, endocrinologie și știința alimentației - au explorat modul în care alimentele lactate ar putea duce la diabet de tip 2 (tipul indus de obicei de o dietă proastă) în rândul pacienților care erau deja expuși riscului.
Pe parcursul a trei ani, ei au urmărit tiparele de dietă a 639 de participanți (o împărțire de 50-50 bărbați/femei) care au fost diagnosticați ca pre-diabetici. Apoi, la nouă ani după începerea studiului, au măsurat câți dintre acei pacienți prediabetici au dezvoltat diabet de tip 2. La cei nouă ani, 25% din cohortă a dezvoltat diabet. Mai puține produse lactate au fost asociate cu un risc mai mare de diabet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest tratament învinge cancerul și...
Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, coordonator al Departamentului de...
Trei factori de risc majori duc la...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Acestea sunt cele mai importante...
Zgomotul alimentar, o preocupare...