Antrenamentele de rezistență mențin masa musculară. Care este modalitatea de a scăpa de kilogramele nedorite

Antrenamente – FOTO: Pexels@Victor_Freitas
Antrenamentele speciale corelate cu o dietă corespunzătoare pot duce la pierderea greutății.

Antrenamentele speciale stabilite în funcție de specificul fiecărei persoane pot face minuni în cazul persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus. Studiile realizate arată că antrenamentele de rezistență, combinate cu dieta potrivită pot arde grăsimile nedorite.

Cele mai recente descoperiri în acest domeniu provin de la o echipă de la Universitatea Edith Cowan din Australia, care au arătat că, atunci când sunt combinate cu dieta potrivită, antrenamentele de rezistență, cum ar fi exercițiile de greutate corporală sau ganterele de ridicare, pot avea efecte similare cu exercițiile aerobice atunci când vine vorba de arderea grăsimilor.

Când ne gândim la programe de antrenament concepute pentru pierderea în greutate ne imaginăm oameni sărind sau alergând pe rute lungi. Cercetătorii arată că astfel de antrenamente pot avea un efect negativ. Pot provoca probleme medicale. Studiul a fost publicat în Obesity Reviews.

Vezi și: Umărul înghețat, afecțiunea fără cauze cunoscute. Cum se tratează

Autorii studiului subliniază necesitatea unor căi alternative de reducere a grăsimii corporale la subiecții supraponderali.

"Poate fi inconfortabil alergatul de 30 sau 40 de minute pe o bandă de alergare sau o bicicletă. Oamenii își pot răni genunchii, articulațiile, ligamentele și multe altele, deoarece trebuie să își poarte întreaga greutate corporal în timpul exercițiilor", a declarat cercetătorul principal Pedro Lopez.

Dietă și exereciții

Lopez și colegii săi au efectuat o revizuire a literaturii existente cu privire la efectele programelor de exerciții bazate pe rezistență. Testele au fost realizate pe persoane supraponderale.

Această meta-analiză a analizat datele privind 114 studii diferite și a permis echipei să compare modul în care rezistența și antrenamentul aerobic au avut un impact asupra unor lucruri precum procentul de grăsime corporală, distribuția grăsimilor și masa musculară slabă, atunci când sunt combinate cu o dietă sănătoasă.

”Din aceasta au rezultat câteva concluzii interesante care pot fi contrare înțelepciunii convenționale în jurul pierderii în greutate. Poate cel mai puțin surprinzătoare a fost constatarea că antrenamentul de rezistență a fost o modalitate eficientă de a construi și menține masa musculară. Mai surprinzătoare a fost constatarea că antrenamentul de rezistență și restricția calorică conferă beneficii comparabile pentru pierderea în greutate la antrenamentul aerobic și restricția calorică”, arată autorii studiului.

Oamenii de știință subliniază, totuși, că indiferent de exercițiile pe care le facem, dacă nu avem o dietă sănătoasă, atunci este puțin probabil să dăm jos kilogramele în plus.

Vezi și: Marea Britanie confirmă alte 20 de cazuri de hepatită misterioasă. Numărul total ajunge la 222

Obezitatea, o problemă globală

Potrivit OMS, obezitatea ar putea depăși fumatul ca principal risc pentru cancerul care poate fi prevenit. Altfel, supraponderabilitatea și obezitatea ocupă locul patru ca factor de risc de deces, după hipertensiunea arterială, riscurile alimentare și tutun.

Cele mai recente date complete disponibile, din 2016, arată că 59% dintre adulți și aproape unul din trei copii (29% dintre băieți și 27% dintre fete) sunt supraponderali în Europa. Cifrele sunt alarmante, deoarece în 1975, doar 40% dintre adulții europeni erau supraponderali. Prevalența obezității în rândul adulților a crescut cu 138% de atunci, cu o creștere de 21% între 2006 și 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel