Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Afecțiuni cardiace, cum sunt influențate de noul coronavirus: prof dr Maria Dorobanțu explică
19 mai, 15:54
Prof. dr. Maria Dorobanțu a fost prezentă în emisiunea Academia de Sănătate, unde a vorbit despre urgențele medicale din cardiologie și cum sunt manageriate în această perioadă.
Boli cardiace
EXCLUSIV

Prof. dr. Maria Dorobanțu a vorbit la Academia de Sănătate despre managementul urgențelor cardiace în timpul pandemiei. „Este o problemă deosebită aceea a urgențelor cardiovasculare în această perioadă. Pe de o parte pentru că manifestarea urgențelor pe care le știam este și mai severă din cauza acțiunii virusului, iar pe de altă parte, din cuaza atitudinii pe care o au cei care au simptomatologie de infarct de exemplu, a propos de adresabilitatea lor la spital. E o mare problemă cu care ne confruntăm, nu numai noi, în România”, a spus ea.

Potrivit medicului, deși manifestrile au fost mai grave, oamenii cu astfel de afecțiuni nu s-au prezentat la medic, în ciuda faptului că numărul lor a fost mai mare în această perioadă.

„La spitalul de urgență unde se desfășoară programul național de infarct cardiomiopatic acut și unde noi desfășurăm astfel de tratamente prin dezobstrucția acută, prin cateterism, două zile pe săptămână. Aveam în general un număr între 10 și 20 de bolnavi pe zi. În primele zile de după ce s-a declanșat epidemia nu mai venea niciun bolnav, după care au început să vină, însă foare puțini, în raport cu numărul celor care veneau înainte. Ne-am pus problema, oare  de ce, daca există mai puțini bolnavi cu infarct, sau oamenii nu vin la sptial. Numărul bolnavilor care fac infarct continuă să fie chiar mai mare, și asta datorită inclusiv a acțiunii acestui virus”, a precizat ea.

Mai multe detalii vedeți în materialul video atașat.


Ştiri Recomandate

LASIK - când e utilă intervenția de corectare a vederii
Mărturiile unui medic care s-a vindecat de COVID-19: încă se reface la trei luni de la vindecare
Probioticele. Cinci beneficii esențiale pentru sănătate
Fostul senator Dan Tătaru, mort de COVID-19: avea 51 de ani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri