Vremea mohorâtă, impact negativ asupra persoanelor cu boli oncologice. De ce sunt mai vulnerabile la schimbările de temperatură

vremea mohorata - FOTO: Freepik
Vremea mohorâtă are un impact negativ asupra persoanelor care au fost diagnosticate cu boli oncologice. De ce sunt acestea mai vulnerabile.

Vremea mohorâtă are un impact negativ asupra persoanelor care au fost diagnosticate cu boli oncologice. Vremea rece care se apropie ar putea face ca anumite simptome ale cancerului să fie mai proeminente, a avertizat un medic.

Deși vremea actuală nu seamănă în niciun fel cu toamna, ne apropiem pe zi ce trece de sezonul rece. Cu frunze colorate, băuturi care încălzesc, toamna nu este în totalitate mohorâtă, însă scăderea temperaturilor ar putea agrava problemele de sănătate subiacente.

Potrivit Dr. Deborah Lee, vremea rece ar putea avea efecte negative asupra pacienților cu cancer. Medicul a explicat că persoanele care suferă de această afecțiune gravă au adesea o sensibilitate crescută la frig.

”Nu este nevoie de o boală care să fie tratată în mod special. La o persoană sănătoasă, mecanismele automate de control al temperaturii organismului mențin temperatura corpului între 36,5 și 37 °C.

Dar acest lucru se bazează pe mitocondriile eficiente, organite minuscule din interiorul fiecărei celule în care se produce energie, creând o sursă de energie robustă.

În celulele canceroase, mecanismul de producere a energiei mitocondriale este perturbat”, a spus dr. Lee, potrivit Express.

Vezi și: Ciupercile champignon, beneficii enorme pentru sănătate. Îmbunătățesc funcționarea inimii și combat cancerul

Disestezia la rece, legată de mâini și picioare

Acest lucru poate duce la un simptom inconfortabil, cunoscut sub numele de disestezie la rece, care lovește în mâini și picioare. Fără procese adecvate pentru a menține corpul la temperatura corectă în loc, persoanele cu cancer pot experimenta degete, degete de la picioare, mâini și picioare reci, atunci când toată lumea se simte destul de confortabil, a adăugat medicul.

Această senzație inconfortabilă poate apărea și la pacienții cu cancer care fac chimioterapie, deoarece tratamentul crește sensibilitatea la frig.

”Chimioterapia poate provoca oboseală, deshidratare și anemie - toate acestea pot face ca un pacient cu cancer să simtă frigul”, a mai spus dr. Lee.

În timp ce mâinile și picioarele dumneavoastră ar putea suna semnale de alarmă, acest semn de avertizare poate indica, de asemenea, o multitudine de probleme benigne.

Vezi și: Băutura care îți crește tensiunea. Poate provoca boli de inimă, rinichi, diabet sau accident vascular cerebral

Prin urmare, este util să cunoașteți lista completă a semnelor de alarmă generale de detectat.

Societatea Americană de Cancer recomandă să fiți atenți la următoarele semne de cancer:

- Oboseală sau oboseală extremă care nu se ameliorează cu odihnă

- Pierdere sau creștere în greutate de 5 kg sau mai mult fără un motiv cunoscut

- Probleme de alimentație (senzație de foame, probleme de înghițire, dureri de burtă, greață și vărsături)

- Umflături sau umflături oriunde în corp

- Îngroșare sau nodul în sân sau în altă parte a corpului

- Durere, în special nouă sau fără un motiv cunoscut, care nu dispare sau se agravează

- Modificări ale pielii, cum ar fi o umflătură care sângerează sau devine solzoasă, o aluniță nouă sau o modificare a unei alunițe, o rană care nu se vindecă sau o culoare gălbuie a pielii sau a ochilor (icter)

- Tuse sau răgușeală care nu dispare

- Sângerări sau vânătăi neobișnuite fără un motiv cunoscut

- Schimbarea obiceiurilor intestinale (constipație sau diaree, care nu dispare sau o schimbare a aspectului scaunelor)

- Modificări ale vezicii urinare (durere la urinare, sânge în urină sau nevoia de a urina mai des sau mai rar)

- Febră sau transpirații nocturne

- Dureri de cap

- Probleme de vedere sau de auz

Vezi și: 8 trucuri naturiste să tratezi durerea de dinți peste noapte. Sigur le ai în casă

- Modificări ale gurii (răni, sângerări, durere sau amorțeală).Deoarece acestea nu sunt singurele simptome posibile ale cancerului, portalul de sănătate recomandă să discutați cu medicul dumneavoastră dacă observați schimbări majore în modul în care funcționează corpul dumneavoastră sau în felul în care vă simțiți, mai ales dacă durează mult timp sau se agravează.

Termenul "disestezie la rece" se referă la senzațiile neplăcute sau anormale pe care le experimentează o persoană când este expusă la temperaturi reci. Aceste senzații pot include furnicături, amorțeală, durere sau senzația de arsură atunci când pielea este expusă la frig.

Disesteziile la rece pot fi cauzate de diverse condiții medicale, cum ar fi neuropatia periferică (o afecțiune a nervilor periferici), sindromul Raynaud (care afectează vasele de sânge din degete și degetele de la picioare), sau alte afecțiuni care afectează sistemul nervos sau circulația sângelui.

Este important să consultați un medic sau un specialist pentru a determina cauza disesteziei la rece și pentru a primi îndrumări și tratament adecvat, deoarece aceste simptome pot fi legate de probleme de sănătate mai serioase care necesită atenție medicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel