Vaccinul Johnson&Johnson, ce va aduce nou: explicațiile medicului Radu Țincu

Vaccin COVID-19 de la Johnson&Johnson. Foto: Johnson&Johnson
Vaccinul Johnson &Johnson va fi al patrulea tip de vaccin împotriva COVID-19  ce va ajunge pe piață în scurt timp. Medicul Radu Țincu a explicat care sunt avantajele acestui nou produs.

Medicul Radu Țincu a vorbit despre posibilele reacții adverse la care ar trebui să ne așteptăm după administrarea celui mai nou vaccin, produs de Johnson &Johnson. De asemenea, a vorbit despre condițiile de păstrare ale acestuia și despre ce avantaje are vaccinul care va putea fi administrat inclusiv de medicii de familie. „Johnson & Johnson merge pe aceeași tehnologie a vectorului viral însă are două avantaje: este un vaccin care se administrează într-o singură doză, însă cel mai mare avantaj îl reprezintă condițiile de păstrare. El va putea fi păstrat în frigider la 2-4 grade și astfel vom putea distribui vaccinul inclusiv în cabinetele medicilor de familie. Și ei vor putea să participe activ la vaccinare”, a explicat medicul, pentru B1 TV.

El a mai apreciat că reacțiile adverse ale vaccinului AstraZeneca sunt firești și nu ar trebui să ne creeze panică.

 „Este și normal să se întâmple așa, pentru că la prima doză nu cunoaște particula virală, abia după ce cunoaște, începe să identifice și să producă anticorpi împotriva ei. Când venim cu rapelul, organismul este deja sensibilizat și avem o reacție ceva mai virulentă”, a explicat specialistul.

În ceea ce priveşte controversele recente cu privire la AstraZeneca, Radu Țincu a spus de ce nu crede că vaccinul va fi scos de pe piaţă: „Eu cred că ar fi o catastrofă să retragem un vaccin de pe piață, pentru că ar însemna un deficit de doze foarte mare, eu cred că va rămână pe piață. Cel mai probabil, dacă se va hotărî, cei care au făcut prima doză cu AstraZeneca vor face rapelul cu alt tip de vaccin”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel