Unde a ajuns chirurgia astăzi. Irinel Popescu și Silviu Constantinoiu, la Academia de Sănătate

Unde a ajuns chirurgia astăzi. Irinel Popescu și Silviu Constantinoiu, la Academia de Sănătate
EXCLUSIV
Irinel Popescu și Silviu Constantinoiu, doi foști președinți ai Societății de Chirurgie din România, intră în dialog într-o emisiune specială, la Academia de Sănătate.

"Este o ediție oarecum specială, la care particip atât în calitate de gazdă a emisiunii dar nu numai. Am plăcerea să-l am alături pe colegul și prietenul meu, prof. Silviu Constantinoiu. Amândoi participăm la Congresul Național de Chirurgie, Congresul Societății Române de Chirurgie, înființată în urmă cu 124 de ani.

În deschidere a fost o ceremonie foarte frumoasă, în care foștii președinți au primit o distincție din partea actualei conduceri a Societății și în care au fost rememorații ani scurți de la înființare până acum, mai ales ultimii 20 de ani, perioadă în care toți președinții societății au fost prezenți.

Atât eu, cât și prof. Silviu Constantinoiu avem această calitate de foști președinți ai Societății de Chirurgie și din această perspectivă dorim să arătăm unde a ajuns chirurgia românească astăzi, ce noutăți aduce Congresul, noutăți care pot interesa publicul și care sunt perspectivele de dezvoltare ale chirurgiei românești.

Am să-l rog pe prof. Silviu Constantinoiu să abordăm împreună aspectul Congresului, plecând de la tema principală: progrese în tratamentul chirurgical al cancerului. Sunt mai multe puncte pe care dorim să le abordăm în această discuție, dar aș începe cu participanții, că la fel ca de fiecare dată ne reunim toți chirurgii români și nu numai, ci și colegii din alte țări europene, vecinii noștri", a spus prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical. 

Emisiunea specială v fi difuzată luni, 13 iunie, la ora 11:00, pe canalul de Youtube DC Medical și pe pagina de Facebook DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel