Strategii rapide pentru reducerea stresului. 9 metode care te calmează rapid

reducerea stresului - FOTO: Freepik
Aceste metode te scapă rapid de stres. Într-o eră caracterizată de rapiditate și provocări constante, stresul devine o parte inevitabilă a vieții cotidiene. Însă, există soluții rapide și eficiente pentru a contracara efectele negative ale stresului.

Vezi și: Secrețiile nazale, de patru tipuri. Dr. Patricia Badea: Sunt secreții suprainfectate de stafilococ. Necesită tratament

Stresul poate fi copleșitor și adesea apare pe neașteptate, lăsându-ne în căutarea unei eliberări imediate. Din fericire, există tehnici simple pentru a ne calma mintea și corpul rapid, potrivit Very Well Mind.

Fă o plimbare

Una dintre cele mai simple modalități de a reduce stresul este să faci o plimbare. Activitatea fizică nu doar că ajută la eliberarea endorfinelor, ci oferă și o pauză mentală din situațiile stresante.

Chiar și o plimbare scurtă de 5 până la 10 minute poate face o diferență. Plimbându-te cu un prieten, poți beneficia de suport social, în timp ce plimbările solitare îți oferă timp valoros pentru reflecție. Dacă este posibil, consideră să faci plimbarea afară pentru a îmbunătăți experiența.

Respiră adânc

Când nu poți părăsi un mediu stresant, practicarea exercițiilor de respirație adâncă poate fi extrem de benefică. Respirația adâncă crește fluxul de oxigen către corpul tău și ajută la eliberarea tensiunii fizice. Poți efectua aceste exerciții oriunde, ceea ce le face o opțiune practică pentru o eliberare imediată.

Vezi și: Secvențierea genomică, tratament personalizat pentru glioblastom

Reducerea stresului - FOTO: Freepik@yuliyafurman

Vizualizează eliberarea

Să îți acorzi câteva minute pentru a vizualiza o scenă liniștitoare poate ajuta la restabilirea stării tale mentale. Imaginile ghidate sau tehnicile de vizualizare îți permit să accesezi „locul tău fericit”, promovând relaxarea atât mental, cât și fizic. Cu practica, poți accesa rapid această resursă liniștitoare ori de câte ori apare stresul.

Reevaluează situația

Schimbarea perspectivei asupra unei situații stresante poate reduce semnificativ impactul acesteia. Prin reframing, poți trece de la o viziune negativă la una mai pozitivă. Colaborarea cu un terapeut poate ajuta, de asemenea, la identificarea modelelor de gândire negative și la încurajarea unor moduri mai sănătoase de a gândi.

Relaxează-ți mușchii

Relaxarea progresivă a mușchilor (PMR) este o tehnică care implică tensionarea și apoi relaxarea diferitelor grupe musculare. Această practică poate ameliora eficient tensiunea fizică și poate promova un sentiment de calm. Cu o practică regulată, PMR te poate ajuta să eliberezi rapid stresul.

Vezi și: Secvențierea genomică, tratament personalizat pentru glioblastom

Miroase ceva liniștitor

Aromaterapia este o modalitate rapidă și ușoară de a reduce stresul. Anumite mirosuri, cum ar fi lavanda, au demonstrat că reduc anxietatea și promovează relaxarea. Fie prin lumânări, difuzoare sau uleiuri esențiale, încorporarea aromelor liniștitoare în mediu poate ajuta la scăderea nivelului de stres.

Scrie despre emoțiile pe care le experimentezi

Menținerea unui jurnal poate fi un instrument puternic pentru gestionarea stresului. Scriind despre sentimentele tale și sursele stresului, ai ocazia să îți exprimi emoțiile și să obții o nouă perspectivă. Cercetările arată că jurnalizarea poate reduce semnificativ stresul psihologic, făcând-o o practică valoroasă în vremuri dificile.

Vezi și: Îngrijirea unui membru al familiei, consecințe asupra sănătății. Duce la hipertensiune și alte probleme medicale

Bea apă

Deshidratarea poate contribui la sentimente de oboseală și anxietate. Bea un pahar cu apă te poate ajuta să te reîmprospătezi, iar o ceașcă caldă de ceai din plante poate oferi un moment de liniște față de stres. A lua timp pentru a te hidrata poate fi o modalitate simplă și eficientă de a-ți calma mintea.

Mestecă gumă

Studiile sugerează că mestecarea gumei poate ajuta la reducerea stresului. Păstrează-ți aroma preferată la îndemână; aceasta oferind o modalitate rapidă și ușoară de a găsi eliberare. Actul de a mesteca poate să te distragă de la stres și să promoveze un sentiment de relaxare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel