Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Trandafirii au fost studiați de oamenii de știință. Un studiu publicat în Science Direct, arată care sunt efectele vizualizării trandafirilor proaspeți asupra activității cortexului prefrontal, a activității nervoase autonome și a evaluărilor subiective ale relaxării psihologice.
”Efectele fiziologice asupra activității cortexului prefrontal au fost determinate de spectroscopia în infraroșu, care a fost evaluată prin măsurarea concentrației de oxihemoglobină (oxi-Hb) în cortexul prefrontal stâng și drept; Efectele asupra activității nervoase autonome au fost evaluate prin măsurarea variabilității ritmului cardiac (HRV) și a ritmului cardiac. Metoda diferențială semantică modificată și profilul stărilor de dispoziție au fost utilizate pentru a determina evaluările subiective”, arată studiul.
Rezultatele studiului arată că vizualizarea trandafirilor induce o scădere semnificativă a concentrațiilor de oxi-Hb în cortexul prefrontal drept; o creștere semnificativă a percepțiilor de a se simți "confortabil", "relaxat", și "natural" și o îmbunătățire semnificativă a stării de spirit.
Vezi și: Poluarea, ucigașul mondial care provoacă unul din șase decese. Bolile pe care le declanșează
Trandafirii sunt o sursă de vitamine. Componentele benefice prezente în plantele de trandafiri sunt flavonoidele, antocianinele, terpenele și glicozidele. Trandafirii au proprietăți antioxidante, antidepresive, antiinflamatorii și anticancerigene. Vitaminele găsite în trandafir sunt vitamina E, vitamina D, vitamina C, vitamina A și vitamina B3, notează Live a Little Longer.
Uleiul de trandafir stimulează respectul de sine, încrederea şi forţa mentală, combinând în mod eficient depresia. Acesta pot fi foarte util în combaterea simptomelor depresiei şi anxietăţii. Ca antidepresiv, uleiul de trandafir poate fi administrat pacienţilor cu depresie severă.
În plus, uleiul esenţial de trandafiri poate să calmeze în situaţia în care ai o febră mare prin reducerea inflamaţiei. Poate fi de asemenea benefic şi în alte cazuri de inflamaţie cauzată de infecţia microbiană, indigestie sau deshidratare. Acest lucru poate duce la o reducere a condiţiilor asociate cum ar fi reumatismul, artrita, guta şi febra.
Studiile mai notează că uleiul esenţial de trandafir ameliorează eficient spasmele din sistemul respirator şi din intestine, precum şi spasmele musculare din diferite membre. De asemenea, ajuta la vindecarea convulsiilor, a traumatismelor musculare şi a crampelor.
Uleiul de trandafiri îmbunătăţeşte sănătatea gingiilor şi a rădăcinile părului în timp ce tonifiază şi ridică pielea, contractează muşchii, intestinele şi vasele de sânge. Protejează împotriva pierderii precoce a dinţilor şi a părului, dezvoltarea ridurilor, pierderea fermităţii intestinelor şi a muşchilor zonei abdominale şi a membrelor asociate cu îmbătrânirea. Mai presus de toate, uleiul esenţial de trandafiri ajuta la stoparea fluxului de sânge de la răni şi tăieri prin contractarea vaselor de sânge.
Proprietăţile antibacteriene ale ceaiului de trandafiri ameliorează, în mod semnificativ, digestia.
Consumul de ceai de trandafir poate ajuta la reechilibrarea microflorei în intestine şi la ameliorarea problemelor digestive, precum constipaţia, balonarea şi diareea.
Acestea fiind spuse, ceaiul de trandafir poate acţiona ca un laxativ, mai ales dacă bei mai mult de 2 căni pe zi.
Ceaiul de trandafiri previne și apariția bolilor cronice. Acest lucru este realizat de radicalii liberi. Prin creşterea numărului de antioxidanţi din corpul uman, vei diminua riscul de a suferi de aceste afecţiuni cronice.
”Siropul natural de trandafiri, al doilea produs atestat tradițional de Ministerul Agriculturii, este o sursă naturală de nutrienți care crește rezistența organismului la infecții și poate combate anemia. Această băutură are un conținut ridicat de antioxidanți extrași din trandafirii proaspăt recoltați”, notează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Cum prepari ceaiul de trandafiri
Prepararea ceaiului de trandafiri este simplă. Se pot utiliza petale uscate sau proaspete. Trebuie scoasă partea albă de la baza petalei, pentru că aceasta are gust amar. De asemenea, puteti combina, la o ceasca de apa fierbinte, petale uscate cu petale proaspete si pentru un plus de prospetime puteti adauga putina menta, citrice uscate si miere. Amestecul se lasă 10 minute la infuzat, iar apoi se poate consuma, notează Sfat Naturist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...