Toxinele te împiedică să slăbești: Băutura care îți curăță ficatul în 3 zile

Ficatul este responsabil pentru peste 300 de funcții în organism, una dintre ele fiind secreția de bilă pentru a ajuta la digestia grăsimilor. Atunci când organul este supraîncărcat cu toxine, funcționarea acestuia este perturbată, favorizând formarea țesutului adipos care poate duce la supraponderalitate. Deci, dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, ai la îndemână acest suc de lămâie, țelină și pătrunjel!

Pentru a-l pregăti, ai nevoie de:

6 pahare de apă

5 tulpini de țelină

o cană de pătrunjel tocat

3 lămâi

Instrucțiuni:

Pregătirea acestei băuturi cremoase este foarte simplă. Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă bine. 

De ce funcționează?

Ficatul și pierderea în greutate

Pentru a pierde în greutate, ficatul este cel care intervine în mare parte. Acest organ combină mai multe funcții: eliminarea  toxinelor, digestia grăsimilor prin bilă și reglarea nivelului de glucoză. Curățându-ți ficatul, poți limita prezența țesutului gras în organism.

Beneficiile ingredientelor

Lămâie

Potrivit lui Florence Foucault, membru al Asociației franceze a dieteticienilor și nutriționiștilor, lămâia accelerează producția de bilă de către ficat și ajută digestia. 

La nivelul ficatului, naringenina din lămâie este un adevărat scut împotriva stresului oxidativ și a deteriorării țesuturilor. Într-un studiu, oamenii de știință  au arătat in-vivo că lămâia luptă împotriva leziunilor hepatice induse de consumul de alcool.

Țelină

Țelina conține flavonoide care au proprietăți antioxidante, precum și vitaminele A, C, K și B9.

Apropo de legumele verzi în general, cum ar fi țelina, Nina Cohen-Koubi, nutriționist, explică legătura dintre potasiul pe care îl conțin și prevenirea anumitor patologii cardiovasculare: „datorită conținutului lor de potasiu, acestea ajută la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, sunt bogate în fibre și, prin urmare, au un efect sățios”.

Pătrunjel

La fel ca lămâia, pătrunjelul  conține vitamina C și oligoelemente esențiale pentru buna funcționare a organismului. În același timp, proprietățile sale purificatoare și diuretice îi permit să elimine toxinele din tractul urinar. De asemenea, este benefic pentru sănătatea intestinelor, deoarece ameliorează indigestia, constipația și balonarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel