Tiparele care ajută pacienții cu artrită reumatoidă și lupus

Poliartrita reumatoida
Cercetătorii au analizat tiparele de activitate fizică și somn în cazul pacienților cu artrită reumatoidă, lupus și osteoartrita genunchiului.

Oamenii de știință au analizat tiparele a 172 de oameni cu artrită reumatoidă, lupus și osteoartrita genunchiului. Au descoperit patru profiluri, cu diferențe caracterizate prin variații ale timpului petrecut în somn, activități sedentare, activități ambulatorii (activitate echilibrată).

”Cu toții ne trăim viața de zi cu zi peste 24 de ore, iar studiul nostru a constatat că persoanele cu artrită sunt susceptibile de a avea unul dintre cele patru tipare distincte pentru modul în care își alocă timpul în somn și o varietate de activități pe tot parcursul zilei”, a declarat autorul principal al studiului, Lynne Feehan de la Departamentul de kinetoterapie, Universitatea din Columbia Britanică.

Cu alte cuvinte, o abordare unică pentru toate persoanele cu artrită pentru a-și modifica somnul zilnic sau alegerile de activitate fizică nu este una potrivită, conform unui comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel