Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Terapia care distruge celulele canceroase este ca un comutator. Cercetătorii americani au identificat un ”comutator” care declanșează moartea celulelor canceroase, deschizând calea pentru noi tratamente, conform unui studiu. Acești cercetători au observat o secțiune a unei proteine de pe suprafața celulelor tumorale care le determină să se autodistrugă atunci când este activată.
Descoperirea acestui comutator ar putea duce la dezvoltarea unor noi medicamente în lupta împotriva cancerului și ar putea, de asemenea, permite medicilor să îmbunătățească terapiile existente. De exemplu, această descoperire ar putea facilita terapia cu celule CAR-T pentru tratarea tumorilor solide, precum cele ale sânului, plămânului și prostatei.
Terapia cu celule CAR-T implică administrarea pacienților cu cancer de celule T special modificate pentru a căuta și distruge tumori. Cu toate acestea, această terapie întâmpină dificultăți în tratarea tumorilor solide, deoarece celulele imune administrate pacienților nu pot pătrunde în micromediul tumorale pentru a avea un efect terapeutic.
Receptorii CD95, cunoscuți și sub denumirea de receptori Fas, se găsesc pe suprafața membranelor celulelor canceroase. Atunci când acești receptori sunt activați, ei eliberează un semnal care determină autodistrugerea celulei.
Deși oamenii de știință au știut de mult timp despre existența acestor receptori, eforturile de a-i activa au fost nereușite. Cercetătorii de la UC Davis Comprehensive Cancer Center au identificat o secțiune a receptorului care poate declanșa procesul de distrugere atunci când este țintit. Rezultatele experimentelor lor pe celule și șoareci au fost publicate în revista Cell Death & Differentiation.
”Acum, că am identificat această epitopă, s-ar putea deschide o cale terapeutică pentru a viza receptorul Fas în tumori”, a spus dr. Jogender Tushir-Singh, unul dintre cercetători, potrivit Daily Mail.
Vezi și: Ce se întâmplă când dormi. Adevărul șifonat despre față. Care este, de fapt, poziția corectă de somn
În prezent, chirurgia, chimioterapia și radioterapia reprezintă încă tratamentul standard pentru pacienții cu cancer. Cu toate acestea, unii copii cu leucemie și adulți cu limfom pot beneficia de terapia cu celule CAR-T.
Această terapie implică colectarea și modificarea propriilor lor celule T pentru a căuta și distruge celulele canceroase. Cu toate că această terapie este eficace în cazul cancerelor sanguine, un număr mic de pacienți vor avea recidive ale cancerului. De asemenea, nu este încă disponibilă pentru pacienții cu tumori solide.
Dr. Tushir-Singh susține că, teoretic, un tratament care vizează ”comutatorul” de ucis cancerul ar putea distruge orice celule canceroase rămase după terapia cu celule CAR-T, oferind astfel ”un posibil atac dublu împotriva tumorilor”.
Acesta a mai spus că acest tratament ar putea ”susține, teoretic, terapia cu celule CAR-T în cazul tumorilor solide”, fără a specifica modul în care acest lucru s-ar realiza.
Studiul sugerează, de asemenea, că pacienții cu cancer care au o epitopă mutată pe receptorul lor CD95 nu răspund deloc la terapia cu celule CAR-T. Dr. Tushir-Singh a afirmat că mutațiile la această epitopă ar putea fi folosite ca marker pentru a identifica cine ar trebui să primească terapia cu celule CAR-T.
Cercetătorii planifică acum să dezvolte o nouă clasă de anticorpi care pot se lega de acest comutator de ucis cancerul și să-l activeze. Cu toate acestea, nu este clar dacă acest tratament va funcționa și, în caz afirmativ, la ce tipuri de cancer ar putea eradica.
Este important de menționat că orice terapie nouă trece prin ani de teste riguroase înainte de a fi disponibilă pentru pacienți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Hidratarea este un obicei esențial...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...