Ten frumos și sănătos? Alimentele care nu trebuie să lipsească din dietă

Există o industrie de miliarde de dolari dedicată produselor care îți mențin pielea frumoasă și care pretind că luptă împotriva semnelor îmbătrânirii. Cremele hidratante acționează însă doar la nivelul superficial al pielii, îmbătrânirea acesteia având loc la un nivel celular mai profund.

Ceea ce mâncați este la fel de important ca produsele pe care le puneți pe piele. Dieta ar putea îmbunătăți sănătatea pielii din interior spre exterior.


Iată câteva alimente care au fost recunoscute de oamenii de știință ca fiind benefice pentru piele.

 

Mango conține compuși cu proprietăți antioxidante. Acești compuși ajută la protejarea componentelor pielii, cum ar fi colagenul.

Roșiile au beneficii de prevenire a cancerului de piele. Un studiu efectuat pe șoareci a arătat că un consum zilnic de roșii a scăzut dezvoltarea tumorilor de cancer de piele cu 50% după expunerea la lumina UV. Cercetările au arătat că încorporarea pastei de roșii în dietă poate ajuta la protejarea împotriva arsurilor solare. După 10 săptămâni, persoanele care au consumat 40 de grame de pastă de roșii pe zi au avut cu 40% mai puține arsuri solare decât grupul de control.

 

Uleiul de măsline este asociat cu un risc mai scăzut de îmbătrânire severă a tenului - adică,  riduri, pete întunecate sau decolorate, care rezultă din expunerea la soare pe termen lung, arată studiile. 

Flavanolii de cacao, care se găsesc în ciocolata neagră, pot îmbunătăți structura și funcția pielii. Oamenii de știință au descoperit că flavanolii de cacao au crescut hidratarea pielii și au contribuit la apărat pielea împotriva deteriorării cauzate de razele UV, potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition. 

 

Ceaiul verde are mai multe beneficii pentru piele. Compușii găsiți în ceaiul verde. numiți polifenoli, întineresc celulele moarte ale pielii, ceea ce sugerează că acestea pot fi utili în vindecarea rănilor sau a anumitor afecțiuni ale pielii. Mai mult, ceaiul verde a arătat rezultate promițătoare ca tratament potențial pentru afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul și mătreața, potrivit unui studiu. Petele de piele uscată, descuamată și roșie apar adesea în aceste condiții - de obicei ca urmare a inflamației și a supraproducției celulelor pielii. Ceaiul verde poate încetini producția de celule ale pielii și poate suprima inflamația.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel