Substanța care se eliberează în prezența alergenilor. Rol important în dezvoltarea viitoarelor terapii

Sunt numeroși alergeni care pot provoca o criză de astm
Cercetătorii au descoperit o substanță care ar putea ajuta la dezvoltarea de noi terapii pentru alergii.

Cercetători de la Spitalul General Massachusetts, SUA, au descoperit că o neuropeptidă numită ”Substanță P” este eliberată de anumiți neuroni din piele atunci când detectează alergeni și că această substanță este esențială în dezvoltarea răspunsurilor imune induse de alergeni.

”Accentul a fost pus pe celulele dendritice și celulele T, care joacă un rol major atât în ​​alergii, cât și în protejarea organismului de agenți patogeni, cum ar fi viruși, bacterii sau ciuperci. (...) Acum știm că nervii senzoriali leagă expunerea alergenului de activarea imunitară. (...) Celulele dendritice declanșatoare de alergii sunt situate lângă neuronii care răspund la alergeni în piele. Am constatat că atunci când sunt expuși la un alergen, acești neuroni eliberează substanța P”, afirmă medicul Caroline Sokol, MD, autorul principal al studiului.

Cercetătorii cred că această descoperire revoluționară deschide noi căi pentru dezvoltarea terapiilor pentru tratarea alergiilor.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel