Studenți și rezidenți la Medicină: unii nu cunosc doctori români celebri. Dr Silviu Constatinoiu: am constatat o lipsă crasă de cultură
15 Martie 2021, 15:59

Medic
EXCLUSIV
Profesorii Teodor Horvat și Silviu Constantinoiu au vorbit la emisiunea Academia de Sănătate și despre faptul că unii studenți și rezidenți la Medicină habar n-au cine sunt marile personalități medicale.

Prof dr Teodor Horvat și prof dr Silviu Constantinoiu au fost invitații profesorului Irinel Popescu la ediția de luni a emisiunii Academia de Sănătate, unde s-a discutat despre Istoria Medicinei, mai ales că Academia România  a lansat, lunile trecute, două volume intitulate „File din Istoria Medicinei Românești”. 

”E necesar să cunoaștem Istoria Medicinei pentru că e necesar să cunoaștem istoria neamului”, consideră profesorul Teodor Horvat. Acesta a mai afirmat că a întâlnit studenți la Medicină care nu știau personalități de bază ale Medicinei românești. ”Am întâlnit studenți al Medicină care să nu cunoască marile figuri medicale sau chirurgicale din Istoria Medicinei românești. Nu știau, de exemplu, cine a fost profesorul Ioan Juvara, cine a fost profesorul Dan Setlacec”, afirmă profesorul Horvat.

În această situație, punctează prof Teodor Horvat, lansarea volumelor ”File din Istoria Medicinei Românești” completează un gol. ”Ideea pe care ați avut-o, de a coagula, de a forma un grup profesioniști ai Medicinei care au înclinații spre istorie, care să se apuce să țină conferințe, să scrie pe teme istorice, să publice, să stabilească programe - acest lucru e mai mult decât binevenit”, adaugă profesorul Horvat.

O opinie similară are și prof. dr Silviu Constantinoiu. ”Și eu am constatat, nu zic de lumea obișnuită, dar zic de studenți la Medicină și rezidenți, o lipsă crasă de cultură, în general vorbind, dar mai ales de cultură medicală și de cunoaștere a marilor noastre personalități”, a afirmat profesorul Constantinoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Educația, efecte asupra sănătății. Patru ani de studii scad riscul de a dezvolta anumite boli

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?