Smântână cu CRETĂ, miere cu CLEI, unt falsificat cu untură sau SEU. Mencinicopschi, LISTA alimentelor modificate pe care să le EVITĂM

smantana cu creta miere cu clei unt - Foto: Pexels @Markus Spiske / @Monstera
Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit lista alimentelor modificate, care ne fac rău sănătății. Cum sunt modificate smântâna, mierea, carnea sau untul.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit modul în care unele alimente pot fi modificate și că în ciuda eforturilor noastre de a adopta un stil de viață sănătos, de multe ori pot fi în zadar din cauza producătorilor care "alterează" alimentele și le modifică. 

Ei bine, preparatele pe care le consideri sănătoase, se pot modifica într-un real pericol din cauza aditivilor. 

Atenție la carnea la GRĂTAR, cartofi și CAFEA. Ce să mâncăm lângă ca să nu mai fie TOXICE. Belc, despre acrilamidă

Alimentele pe care trebuie să le evităm

 

În cartea sa, "Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mâncăm", profesorul Mencinicopschi ne îndrumă să evităm următoarele alimente: orezul alb cu carne, cartofii prăjiţi, prăjiturile şi hamburgerii și spune cum sunt modificate unele alimente. 

De exemplu, laptele se modifică prin adaosul de apă, prin extragerea grăsimilor și prin combinarea diferitelor tipuri de lapte. În plus, unii furnizori obişnuiesc să ascundă defectele sau să prevină alterarea prin adăugarea conservanţilor sau al substanţelor de neutralizare.

În ceea ce privește smântâna, prof. Mencinicopschi spune că în ea se adaugă: făină, gelatină, lapte bătut, albuş de ou, cretă sau chiar gips.

"Untul, falsificat cu untura de porc sau seu de vită"

 

"Untul este cel mai bine imitat de margarinele pe baza de grăsimi hidrogenate, nocive pentru sănătate, obținute din uleiuri vegetale sau din grăsime de peste dezodorizată. Untul mai poate fi falsificat cu untura de porc sau seu de vita", susține directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Pe de altă parte, brânzeturile sunt prelucrate prin substituirea proteinelor din lapte cu proteine de origine animală, precum: praf din albuş de ou, plasmă sanguină, proteine vegetale din mazăre, cereale sau soia.

Câtă CARNE trebuie să mănânce un adult. Nastasia Belc, mesaj FERM: Vă place carnea, bine, mâncați, dar NU carne ROȘIE sau procesată

Mierea, îngroșată cu clei de oase

 

În miere pot fi depistați îndulcitori, fie naturali, fie artificiali și se îngroaşă cu ajutorul amidonului, gelatinei sau chiar cu clei de oase.

În cadrul alimentelor modificate intră şi carnea, dezosată mecanic, adică tot ceea ce rămâne pe oase după dezosarea manuală este recâştigat prin procedee mecanice.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi subliniază că acest tip de carne "are o valoare biologică şi microbiologică scăzută și mai mult, carnea de la un animal este amestecată cu cea de la un alt animal.

"Atunci când achiziţionezi carne de porc, trebuie să te gândeşti că aceasta poate să aibă în componenţa sa bucăţi provenite de la cal sau măgar. Cârnaţii, salamul, mezelurile şi carnea tocată sunt modificate prin adăugarea de şorici, aditivi, soia, tendoane...", mai spune el.

Alimentele "CRIMĂ pentru ficat și stomac": Sunt înfiorătoare, otravă

 

Irina Loghin este una dintre cele mai apreciate artiste, dar și una dintre cele mai invidiate pentru felul în care arată la cei 83 de ani.

Ei bine, secretul Irinei Loghin este un stil de viață extrem de sănătos, despre care nu s-a sfiint niciodată să vorbească. 

Cântăreața a vorbit despre alimentele pe care le consumă frecvent, dar și despre cele de care se ferește și le cataloghează ca fiind extrem de periculoase pentru organism. 

"Mi-aș dori ca lumea să aprecieze foarte mult stilul de viață sănătos, nu știe ce pierde. Tot răul din organism vine de la alimentație, ce mănânci. Dovadă că sunt a fost un moment în care niște chiftele mi-au lăsat gura apă, dar totodată mi-a venit un miros de ulei încins și am renunțat.

Pentru toate gospodinele, în general, este așa de simplu să gătești o mâncare. Ai tăiat ceapa, cât mai multă, pentru că se știe că ceapa dă gustul oricărei mâncări. Ceapa dă dulceață, parfum, miros, tot. De ce pui ceapa în ulei, chiar dacă ai călit-o? Pune-o direct în tigaie, pică puțină apă, pune capacul peste ea, las-o să se cristalizeze bine acolo și pe urmă pui uleiul rece, că nu se mai încinge și atunci este o mâncare sănătoasă.

Trebuie să avem atenție la toate, în primul rând la.... citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel