SJU Deva, abuzuri reclamate: scrisoare deschisă a sindicaliștilor

Medic
O scrisoare deschisă adresată autorităților medicale  fost făcută publică de către Sindicatul MEDICORUM HONOREM al medicilor din cadrul SJU Deva. Ei reclamă abuzurile de la Spitalul Județean de Urgență Deva.

O scrisoare deschisă adresată autorităților medicale  fost făcută publică de către Sindicatul MEDICORUM HONOREM al medicilor din cadrul SJU Deva. Ei reclamă abuzurile de la Sptalul Județean de Urgență Deva.

Începând din 29 martie, se arată în scrisoare, s-a adus la cunoștința personalului medical prezent în spital faptul că unitatea sanitară intră în carantină, iar personalului medical i-a fost interzis să părăsească incinta SJU Deva, fiind interzise de asemenea externările și internările de cazuri noi. „Prin aceeași adresă, personalului medical i s-a pus în vedere că este obligat ca în toată această perioadă să muncească timp de 14 zile (un total de 336 ore), fără organizarea legală a timpului de muncă și a celui de odihnă.”

Semnatarii scrisorii deschise reclamă modificările deciziilor, presiuni și amenințări, interzicerea neîntemeiată a părăsirii incintei spitalului în acest interval de timp, precum și fără organizarea legală a timpului de muncă și de odihnă. „Practic, personalul angajat este obligat să muncească până la epuizare, continuu, fiind fără pauză la dispoziția pacienților internați și a celor care se internează în unitatea sanitară în continuare, deși există personal suficient care așteaptă să se dispună revenirea la un program legal de muncă”, se arată în document.

Puteți vedea aici textul integral al scrisorii deschise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel