Sinuzita, poate mai mult decât o răceală. Ce anume ar putea preveni sau te-ar putea scăpa de sinuzită

sinuzita foto:freepik@ckybe
Sinuzita poate perturba calitatea vieții și poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre generale. 

În fiecare an, milioane de oameni se confruntă cu sinuzita - o afecțiune care poate fi, atât inconfortabilă, cât și debilitantă. 

Vezi și: De ce uiți lucruri? Creierul trece prin schimbări pe măsură ce îmbătrânim. Care sunt motivele îngrijorătoare ale uitării

Poate mai mult decât o simplă răceală

Sinuzita este o afecțiune complexă, care poate avea multiple cauze și poate afecta calitatea vieții într-o varietate de moduri. De la nasul înfundat și dureri de cap, până la secreții nazale abundente și senzații de presiune în zona feței, simptomele sinuzitei pot fi neplăcute și stresante.

Simptomele comune ale sinuzitei pot include congestie nazală și dificultate în respirație, durere sau presiune în zona feței, în special în jurul ochilor, nasului și frunții, secreție nazală groasă sau apoasă, dureri de cap, durere dentară, senzație generală de rău, tuse și febră.

De ce se întâmplă sinuzita?

De la infecții virale și bacteriene, până la alergii și condiții anatomice, cauzele sinuzitei sunt variate și, de cele mai multe ori, complexe. Factori precum polenul, praful și expunerea la fum de țigară pot agrava simptomele și pot crește riscul de a dezvolta sinuzită.

Pentru unii oameni sinuzita poate fi o afecțiune trecătoare (acută), însă pentru alții poate deveni o problemă cronică, care necesită tratament pe termen lung.

Tratamente care ar putea preveni sau te-ar putea scăpa de sinuzită

Din fericire, există multe tratamente și modalități de gestionare pentru sinuzită.

Spray-urile nazale și antibioticele sunt printre cele mai la îndemână forme de tratament, în special pentru sinuzita acută. Opțiunile pot fi mai variate, în cazul sinuzitei cronice, dar pot fi și adaptate în funcție de nevoile și cerințele individuale ale fiecărui pacient (chiar și terapii chirurgicale). Cel mai potrivit plan de taratment este acela dat de către medicul specialist și este absolut necesar să discuți cu medicul tău, în cazul în care observi simptomele acestei afecțiuni.

Pe lângă tratarea sinuzitei, educația și prevenirea sunt, de asemenea, elemente-cheie. Întotdeauna este mai bine să prevenim decât să tratăm. Ai putea începe prin efectuarea igienei nazale adecvate, prin evitarea alergenilor cunoscuți și printr-o vizită la medicul tău pentru a-ți oferi mai multe variante pe care le poți face pentru a-ți proteja sănătatea sinusurilor.

Vezi și: Cum îți dai seama dacă o persoană apropiată suferă de anorexie. Semnele de care să ții cont

Momentele în care suferim de sinuzită sau de alte afecțiuni comune, realizăm cât de important este să avem acces la informații clare și relevante pentru a putea lua decizii informate, privind sănătatea noastră, dar și a celor dragi. Astfel că, este întotdeauna recomandat să fim informați și să încercăm să ne înțelegem corpul cât mai bine, pentru a preveni eventualele afecțiuni care ne pot acapara sănătatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel