Singurătatea, factor de risc pentru o boală neurologică
06 aug, 11:57
Singurătatea este asociată cu declinul cognitiv și demența
Izolare

Singurătatea poate reprezenta un risc major pentru adulții în vârstă, potrivit unui raport al Academiei Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din februarie 2020.

Această descoperire vine ca un semnal de alarmă asupra îngrijirii vârstnicilor, în condițiile în care aceștia, au deja un risc mai mare pentru anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi declinul cognitiv și demența.

 

Un studiu din august 2019, publicat în Jurnalul Internațional de Cercetări de Mediu și Sănătate Publică, a folosit date din Studiul chinezesc longitudinal pentru longevitate pentru a investiga asocierea dintre singurătate și declinul cognitiv. dintre bărbații și femeile în vârstă din China. Cercetătorii au concluzionat că singurătatea a fost un factor de risc semnificativ pentru deficiența cognitivă în rândul bărbaților mai în vârstă, dar nu și la femei.

Vezi și "Singurătatea cronică, semne, simptome și riscuri"

Înainte, singurătatea era asociată un risc crescut de demență, o arată un studiu din octombrie 2018, publicat Journal of Gerontology: Psychological Sciences, care analizează datele de la 12.000 de participanți, cel mai mare eșantion pentru acest subiect.


Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri