Simptomul banal al menopauzei, ignorat. Apare cu câțiva ani înainte și este considerat jenant

simptomul banal al menopauzei - FOTO: Freepik@prostock-studio
Simptomul banal al menopauzei apare cu câțiva ani înainte de instalarea acestei perioade absolut normale din vața unei femei. Chiar și așa, milioane de femei îl ignoră din cauza rușinii.

Simptomul banal al menopauzei este reprezentat de scurgerile de urină. Peste jumătate din femei nu conștientizează că scurgerile de urină pot fi un simptom al menopauzei, potrivit unui studiu. Un sondaj efectuat asupra a 2.000 de femei aflate în perioada perimenopauzei sau menopauzei a arătat că 46% nu ar dori să discute problemele lor legate de scurgerile de urină cu nimeni - deoarece 19% consideră că este jenant.

Dar dintre cele deschise la discuții, 36% ar fi bucuroase să o facă cu medicul lor. S-a mai constatat că aproape șase din zece (57%) nu știu cum să facă exerciții pentru mușchii pelvieni, iar 87% cred că acest aspect ar trebui discutat mai des.

Exercițiile pentru mușchii pelvini, importanți pentru a preveni scurgerile de urină

Pionierul menopauzei, Mariella Frostrup, s-a asociat cu Always Discreet, în cadrul campaniei sale ”Squeeze the Day”, pentru a face ca exercițiile zilnice pentru mușchii pelvieni în timpul menopauzei să devină un obicei pe care fiecare femeie îl adoptă pentru a preveni scurgerile de urină.

”Să susținem femeile prin menopauză este ceva în care cred foarte mult. Timp îndelungat, femeile care trec prin această etapă naturală a vieții au fost făcute să se simtă jenate și, prin urmare, reticente să împărtășească simptomele lor - o listă lungă, în care scurgerile de urină au un loc important.

Cred că este important să eliminăm stigmatizarea și să normalizăm efectele secundare, astfel încât femeile să simtă că nu sunt singure.

De aceea susțin campania Squeeze the Day - astfel încât să putem susține femeile prin ruperea tabuurilor și să le împuternicim să facă exercițiile pentru mușchii pelvieni parte a vieții de zi cu zi”, a spus Mariella Frostrup, potrivit Express.

Menopauza, etapă firească, dar greu de acceptat

Aproape două treimi  dintre femei (61%) au declarat că nu se simt pregătite atunci când vine vorba de a experimenta semnele și simptomele menopauzei.

Principalele motive pentru aceasta includ o lipsă generală de educație în acest domeniu (24%), în timp ce 22% au declarat că nu și-au recunoscut simptomele ca fiind legate de menopauză, iar 19% pur și simplu nu s-au simțit pregătite să treacă prin această etapă din punct de vedere fizic și mental.

Cu toate acestea, trei sferturi (76%) au declarat că ar fi dispuse să facă exerciții pentru mușchii pelvieni mai des dacă ar primi sfaturi și îndrumări mai bune în acest domeniu.

Patru din zece au spus că vezica lor urinară scapă ușor atunci când râd, tușesc sau strănută, în timp ce alți 29% au spus că urinează involuntar atunci când aleargă, sărit sau fac exerciții.

Cu toate acestea, 17% fac deja mai puține activități pe care le iubesc din cauza scurgerilor de urină menopauzale. Și șapte din zece (71%) dintre cele care au participat la studiu spun că ar fi dorit să facă mai mult pentru a-și întări mușchii pelvieni când erau mai tinere.

”Suntem extrem de mândri să susținem cele una din două femei care pot experimenta scurgeri de urină ca simptom al menopauzei, nu numai prin conștientizarea importanței de a strânge ziua, în fiecare zi, ci și prin arătarea cât de ușor este să integrați exercițiile pentru mușchii pelvieni în rutina zilnică, atunci când știți cum să o faceți”, a adăugat Emma Gerrard, de la Always Discreet UK.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel