Sfaturi pentru masa de Paște: Bilic: Nu mâncați totul la o singură masă

sfaturi pentru masa de paste. FOTO Pexels @ fauxels
Moderația și împărțeala pe cele trei mese principale, acestea sunt sfaturile cele mai importante al nutriționistului. 

Mihaela Bilic vine cu o serie de sfaturi foarte importante pentru masa de Paște, sărbătoare care închide cel mai lung post din an, pe care unii au putut sau nu să îl țină, dar pe care alții s-au străduit să îl respecte măcar în Săptămâna Mare.

“Dacă a fost doar o săptămână de post, organismul nu o să se resimtă atât de tare. Cred că cel mai bine ar fi să nu încercăm să mâncăm totul la o masă. Aici e greșeala, nu neapărat că sunt multe feluri de mâncare, cât faptul că mâncăm mult la o singură masă. Avem două zile care o să fie doar despre mâncare, deci nu ne ia nimeni farfuria din față. Dacă o luăm treptat, nu o să ni se facă rău”, a spus Mihaela Bilic, la ”Vorbește Lumea”, de pe ProTV.

Diferența dintre Crăciun și Paște, legumele și salatele 

De altfel, nutriționistul a precizat că există o diferență între meniul de Crăciun și cel de Paște, acesta din urmă fiind ceva mai dietetic, având în vedere că primăvara este sezonul verdețurilor.

”La capitolul mic dejun o să pun drobul, el este vedeta. El este un preparat făcut din organe, o sursă de proteine. Ele sunt fierte, coapte la cuptor, cu multe verdețuri. Deci, din punct de vedere dietetic, nu este nimic rău. Se potrivește foarte bine cu o dietă, e bun pentru siluetă. Punem legume multe proaspete lângă drob. Cașul de primăvară este plin de apă și atunci se poate pune și caș în farfurie.

La prânz mâncăm ciorba de miel, făcută cu borș, care e plin de bacterii sănătoase. Aici putem adăuga și stufatul, ceapa și usturoiul din belșug, care sunt mult mai ușor de digerat decât varianta lor târzie, sunt pline de fibre. Se fierbe totul, se pune carne de miel, care trebuie puțin degresată, pentru că e mai grea decât cea de porc. Nu adăugăm ulei din exterior. În acest fel, va fi mai ușor de digerat.

La cină avem friptura care este la cuptor, nimic greșit. Punem lângă ea salată verde multă și punem aici și puțină pască. Spre deosebire de alte dulciuri, este o combinație interesantă la pască, între aluat și brânză. Punem mai puțin zahăr și nu mi se pare nimic periculos. Cozonacul e ok dacă nu are multă nucă, zahăr și cacao”, a explicat medicul nutriționist meniul de Paște împărțit în cele trei mese.

Ouăle colorate, bucuria din farfurie 

Când vine vorba de ouă, Mihaela Bilic vorbește numai de bine, subliniind că acestea sunt foarte bune și în diete. 

”Nu există un aliment mai eficient pentru cura de slăbire decât oul. Are niște proteine foarte bune și calorii puține. La capitolul sațietate, oul este top. Pentru 80 de calorii, are cel mai are indice de sațietate și atunci aș spune că dacă îl mâncați la aperitiv s-ar putea să nu mai vrei să mănânci altceva. Poți mânca 2 ouă pe zi, chiar și 3. Nu avem niciun fel de contraindicație, doar să nu puneți peste el maioneză. Oul dacă este suprafiert, va fi mai greu de digerat”, a mai spus Mihaela Bilic.

Vezi și: Cozonac de Paști. Ingredientul SECRET care-l va face mereu PUFOS

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel