Seva viței de vie, leacul minune pentru căderea părului, bolile de ochi și rinichi: I se spune "apa VIE"

seva vitei de vie - FOTO: Pexels@Regay_Peshin
Seva viței de vie este considerată un leac miraculous pentru vindecarea bolilor oculare. Lacrimile viței de vie pot trata mai multe afecțiuni

Seva viței de vie, miracolul primăverii din podgorii, ajută la vindecarea unor probleme ocular. La începutul sezonului de primăvară se taie viţa de vie. După tăierea şi eliminarea rămurelelor urmează etapa ”de plâns”, timp în care arbustul îşi vindecă capetele ramurilor amputate cu ajutorul unei răşini similare unui lichid ce se scurge picătură cu picătură, sub forma unor mici lacrimi.

Leacuri din popor vs. apa vie din medicină

Unii oameni spun că picăturile ce se scurg de la capetele ramurilor de vie tăiate sunt ”lacrimile viţei de vie”, ”plânsul” acestei plante. Deşi ele se aseamănă cu nişte picături de apă, reprezintă mai mult decât atât.

”În popor, oamenii numesc picăturile de sevă ca fiind "lacrimi", iar în medicină tradiţională drept ”apa vie”. Cei care au folosit acest lichid transparent cu gust sălciu şi puţin dulce sunt convinşi de proprietăţile lui extraordinare.

”Lacrimile” viţei de vie sunt un remediu foarte bun pentru numeroase afecţiuni de ochi dar şi pentru anumite boli ale organismului. Specialiştii în domeniu au scris despre proprietăţile benefice ale sevei viţei de vie şi aplicaţiile acesteia, iar cei care au folosit acest lichid în scop terapeutic au fost mulţumiţi de rezultate.

După cum spuneam, viţa de vie se taie primăvara, atunci este momentul când se colectează în sticluţe picăturile de lichid ce se scurg la capetele tăiate ale ramurilor groase”, arată pagina Sfaturi, Tratamente şi Remedii Naturiste.

Utilizările sevei viței de vie

Încă din cele mai vechi timpuri, de mii de ani, seva viței de vie este folosită pentru a proteja sănătatea ochilor. Acest obicei străvechi a fost folosit de bunicii noştri, apoi preluat de la ei de părinţii noştri. În medicină sunt deja cunoscute efectele acestei esenţe preţioase, datorită substanţelor din compoziţia acestei plante, ale viţei de vie.

”Cei care nu ştiu despre utilizările lacrimilor viţei de vie trebuie să ştie că sunt un ”medicament natural” foarte bun, apreciat pentru proprietăţile antihemoragice, antiinflamatoare şi nontoxice. De asemenea acest lichid are efect antiseptic, creşte rezistenta ochilor şi pielii la infecţii. Lichidul conţine viniferin – un antioxidant de 62 ori mai eficient decât vitamina C. Viniferinul este un remediu excelent pentru ochi dar şi pentru piele, ten, buze.

De aceea seva viţei de vie este folosită pentru tratamentul bolilor de ochi şi pentru spălarea fetei.

Poate fi utilizată în cazuri de blefarita, cheratita, conjunctivită, orjelet, dureri la nivelul ochilor şi oboseala ocular”.

Seva viței de vie potrivită și pentru prevenirea căderii părului

Seva viței de vie este utilizată și pentru prevenirea cheliei, se aplică la rădăcina firelor de păr. Are efect bun şi asupra unor afecţiuni ale pielii capului, iritaţii, eczeme sau pete, vindeca diferite leziuni ale pielii corpului.

Indicată și pentru bolile de rinichi. Cei care suferă de afecţiuni ale bilei sau boli de rinichi (colecistită, dischinezie biliară, pietre la rinichi, litiaza biliară) pot urma un tratament de cel mult 10 zile cu sevă de vită de vie. Se iau câte 10 linguriţe de lichid în fiecare zi, dimineaţa, pe stomacul gol. Se pot dizolva în puţină apă, pentru a fi mai uşor de înghiţit.

Potrivită pentru îngrijirea tenului

Poate fi folosită şi pentru piele, ten şi buze. Seva viței de vie ajută la eliminarea petelor şi roşeaţa de pe piele, stopează oxidarea celulelor ce provoacă riduri pe faţă, oferă un aspect catifelat şi luminos tenului.

La ochi se aplică mici cataplasme din tifon umezite cu B pe ochii şi se ţin timp de 15 minute. Ochii se ţin închişi când se aplică astfel de cataplasme umede, iar tratamentul se face de 3 ori pe zi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

maioneza de post foto: freepik@atlascompany
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel