Semnele unei reacţii alergice severe

O alergie puternică provoacă o serie de reacţii ale organismului pe care vi le prezentăm în cele ce urmează.

Nasul curge sau e înfundat: Dacă vă curge nasul sau acesta se înfundă la câteva minute după ce aţi ieşit afară, acesta poate fi un simptom al unei rinite alergice. Aceasta este o reacție la particulele din aerul pe care îl respirați, fie că vorbim de spori de mucegai, polen sau detergenți. Dacă vă curge nasul la aproximativ o oră după ce aţi luat un nou medicament poate fi un semn că sunteţi alergic la acest medicament, relatează webmd.com.

Strănutul: Un strănut este o chestiune căreia nu prea îi dăm atenţie. Dar poate fi semnul unei reacţii alergice, chiar la un aliment pe care l-aţi mâncat. Strănutul poate fi, de asemenea, semnalul către simptome mult mai grave. Data viitoare când veţi consuma acel aliment s-ar putea să nu mai strănutaţi, dar să aveţi o reacţie mai puternică, aceasta putând să vă trimită chiar la medic.

Lăcrimarea ochilor: Sunt multe lucruri care ar putea provoca mâncărimea sau lăcrimarea ochilor. Poate fi o reacţie la polen sau chiar o reacţie mai serioasă la medicamente. Fiţi atent atunci când începeţi un nou tratament. O reacţie se poate petrece imediat, sau chiar zile sau săptămâni mai târziu. 

Mâncărimi în zona gurii sau a urechilor: Aţi putea observa mâncărimi în aceste zone imediat după ce aţi consumat un nou aliment. În timp ce mâncărimile din zona urechilor par inofensive, este posibil ca acestea să fie provocate de o reacţie alergică la un aliment. 

Modificări ale respiraţiei: Modificări ciudate ale respiraţiei pot fi semnul unei reacţii alergice la mâncare sau medicamente. Dacă respiraţia dumneavoastră se modifică dintr-o dată, consultaţi medicul imediat. Poate fi simptomul unei reacţii alergice severe.

Urticarie: Mâncărimea şi bubiţele apărute pe piele vă pot speria. Urticaria apare dintr-o dată, iar printre cauzele ei se poate număra şi alergia la medicamente, mâncare sau orice altceva. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel