Recuperarea după COVID. Dr Paraschiva Postolache: programul de reabilitare este să-și schimbe complet viața

Salon de spital FOTO: pexels.com
EXCLUSIV
Conf dr Paraschiva Postolache a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre programul de reabilitare al pacienților care au trecut prin infecția COVID.

”O problemă acum este cu pacienții post-COVID care sunt foarte foarte mulți”, spune conf dr Paraschiva Postolache la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de profesorul Irinel Popescu. Tratamentul pentru pacienții care se recuperează după infecția COVID este complex, iar efectele, explică conf dr Paraschiva Postolache, sunt ”multiple” și se văd ”după primele ședințe”. Mai precis, ”simptomele se îmbunătățesc semnificativ. Unele până la dispariție. Crește capacitatea de efort a pacientului pentru că, prin educația pe care i-o facem și prin tot acest program noi schimbăm complet stilul de viață al acestui pacient. Sunt foarte mulți pacienți post-COVID care m-au abordat în această perioadă”, povestește dr Paraschiva Postolache.

Potrivit acesteia, pacienții și-au făcut analize la privat și i-au trimis rezultatele pentru îndrumări. 

”Le spun tuturor că programul de reabilitare este să-și schimbe complet viața, adică să aibă foarte mare grijă ce mănâncă și noi le explicăm prin nutriționiști și prin toată echipa de reabilitare ce anume au voie să bea și ce activitate fizică trebuie să facă după ce le facem testările - toate cu o anumită intensitate și durată”, afirmă conf dr Paraschiva Postolache.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele 5 tipuri de relații și efectul lor 

Crossuri externe

pixel