Quercetina, substanța cu efect antidiabetic. Lista alimentelor care conțin Quercetină, cel mai promițător compus în lupta cu bolile

Quercetina – FOTO: Pexels@Alexy_Almond
Quercetina este o substanță care se găsește și în fructe, aceasta având un rol benefic asupra organismului.

Quercetina aparține unui grup de pigmenți vegetali numiți flavonoide, care sunt antioxidanți. Cercetările arată că quercitina este un compus promițător pentru a trata și preveni anumite boli.

Tratament promițător pentru tratarea diabetului

Quercetina are ca beneficii contribuția la protejarea împotriva bolilor de inimă și a cancerului. Această flavonă poate ajuta, de asemenea, la stabilizarea celulelor care eliberează histamina în organism, având, astfel, un efect antiinflamator și antihistaminic.

Studiile arată că quercetina poate trata diabetul. Această substanță fitochimică naturală crește efectul de sensibilizare la insulină prin stimularea proliferării celulelor, îmbunătățind metabolismul.

Quercetina și derivații săi sunt fitochimicale naturale cu efecte bioactive promițătoare. Efectele antidiabetice, antiinflamatorii, antioxidante, antimicrobiene, anti-Alzheimer, antiarthritice, cardiovasculare și de vindecare a rănilor ale quercetinei au fost investigate pe larg, precum și activitatea sa anticancerigenă împotriva diferitelor linii celulare canceroase a fost raportată recent”, arată studiul publicat în National Library of Medicine.

Vezi și: România, pe lista NEAGRĂ la cancerul de col uterin: De 4 ori mai mulți morți decât UE. 3 din 4 părinți ȘTIU că vaccinarea anti-HPV poate preveni cancerul

Reduce stresul

Conform Departamentului de patologie și diagnostic de la Universitatea Verona din Italia, elementele componente ale quercetinei au proprietăți antivirale, antimicrobiene, antiinflamatoare și antialergice.

Studiile arată că alimentele care conțin quercetina pot contribui la gestionarea mai multor afecțiuni inflamatorii, inclusiv boli cardiace și circulatorii, alergii, infecții, simptome ale unor boli autoimune precum artrita. Tot datorită puternicului său rol antioxidant, quercetina s-a dovedit că reduce efectul stresului oxidativ asupra organismului și, datorită acestui fapt, întârzie îmbătrânirea. De asemenea, quercetina contribuie la reglarea răspunsului imunitar la factorii externi de stres.

Vezi și: Polipoza colonică, semnalul care anunță cancerul de colon. La ce trebuie să fii atent

Alimente care conțin quercetină

Există unele alimente care au un conținut mai ridicat de quercetină. Printre acestea, se numără:

- Ceapa roșie

- Mere

- Struguri

- Fructe de pădure

- Broccoli

- Citrice

- Cireșe

- Ceaiul verde și negru

- Cafea

- Vinul roșu

- Capere

- Ardei

- Legume cu frunze verzi, inclusiv spanac sau kale

- Cacao 

- Cereale integrale

- Sparanghel

- Ulei de măsline

- Leguminoase

- Unele plante precum salvia sau ginko biloba

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel