Qatar. De ce e bine să te uiți la meciurile de fotbal. Beneficiile uimitoare pe care le vei simți

qatar - FOTO: Freepik@viarprodesign
Qatar. Fotbalul poate avea beneficii nebănuite asupra sănătății. Ce efect are privitul meciurilor de fotbal. 

Qatar. Fotbalul are efecte nebănuite asupra sănătății. Nu trebuie să fiți fotbaliști pentru a beneficia de efectele fotbalului. În această perioadă când se desfășoară Campionatul Mondial de Fotbal 2022 de la Qatar, zeci de milioane de microbiști sunt în fața televizoarelor pentru a urmări meciurile. 

Acest lucru are efecte asupra sănătății. A urmări meciurile din Cupa Mondială de Fotbal de la Qatar îți poate îmbunătăți sănătatea, chiar dacă ți s-a spus că te uiți prea mult la fotbal. Ei bine, un studiu a arătat că vizionarea meciurilor de fotbal sunt, de fapt, benefice pentru sănătatea ta.

Dacă credeți că vizionarea fotbalului este o pierdere de timp, atunci trebuie să vă schimbați punctul de vedere. Cu o valoare estimată de 4 miliarde de fani, fotbalul este considerat cel mai popular sport din lume.

Oamenii care posedă cunoștințe despre acest joc chiar fac niște bani din el. Acești oameni tind să fie buni la prezicerea rezultatelor și de a câștiga astfel niște bani în plus. 

Vezi și: Durerea de cap, factori banali care o pot declanșa. La unii nici nu te-ai fi așteptat

Fotbalul, beneficii asupra sănătății

Mai mult decât atât, fotbalul nu este doar o sursă de distracție și divertisment, dar poate fi, de asemenea, bun pentru sănătatea ta, potrivit JT.

Relaxare

Viața este plină de tensiune și muncă stresantă. Dacă sunteți student, trebuie să vă ocupați de sarcini, proiecte, prezentări și examene etc. Dacă ești angajat într-un birou ajungi să înduri ore lungi și stresante la locul de muncă.

Vizionarea unui meci de fotbal este o modalitate foarte bună de a-ți relaxa mintea și de a vă calma nervii. Ca un film, este o mare sursă de divertisment pentru tine. În timpul unui meci, ajungi să vezi dramă, tensiune, strategii și mari realizări atletice etc, mai notează JT.

Mențineți vechile legături și vă faceți altele noi

Fotbalul poate fi o sursă importantă de legătură între o mulțime de oameni diferiți. Este obișnuit ca fanii fotbalului să organizeze petreceri atunci când se întâmplă un joc important, precum un campionat mondial de fotbal. O astfel de adunare permite oamenilor să interacționeze între ei în timp ce se bucură de joc. Într-un cadru atât de prietenos și informal, conversația curge destul de ușor și toată lumea se simte în largul ei foarte repede.

Fotbalul oferă, de asemenea, un subiect foarte bun de conversație. Fanii care urmăresc un anumit club nu obosesc niciodată să vorbească despre marii lor antrenori, cei mai buni jucători și meciuri epice etc. În plus, fotbalul este un subiect atât de comun încât aproape toată lumea poate spune ceva despre el.

Vezi și: Laptele, nutrient esențial. Cât și cum ar trebui să îi consumi. Ce se întâmplă dacă bei prea mult

Meciurile de fotbal, efect eliberator

Majoritatea setărilor umane cer un anumit comportament din partea oamenilor. Chiar și la o petrecere informală, anumite comportamente care provoacă eliberare emoțională nu sunt considerate adecvate.

Cu toate acestea, astfel de comportamente și izbucniri sunt perfect potrivite dacă urmăriți un meci de fotbal. Poți să țipi, poți să strigi, poți chiar să-ți scoți cămașa în timpul unui meci și, totuși, nu s-ar simți ciudat sau nepotrivit. În acest fel, eliberați emoții puternice, puternice și vă simțiți fericiți la sfârșit.

Inspirație

Vizionarea fotbalului te poate inspira să faci ceva minunat în viața ta. Fotbalul este plin de povești uimitoare despre echipe și jucători care depășesc obstacole insurmontabile pentru a obține glorie și onoare de durată.

Văzând voința și determinarea acestor jucători poate fi o mare sursă de inspirație pentru tine. Te poate motiva să-ți dezvolți un scop în propria viață și să muncești din greu pentru a-l atinge.

Vezi și: Sindromul Sweet, afecțiune a pielii, cauze și tratament. Poate fi chiar un semn de cancer

Antrenamentul inimii

Oamenii de știință au descoperit că vizionarea sportului este de fapt echivalentul unui antrenament cardiovascular moderat, cum ar fi o plimbare vioaie de 90 de minute, potrivit The Sun.

Sondajul lor, realizat de BetVictor și Universitatea din Leeds, a analizat 25 de fani Leeds cu vârste cuprinse între 20 și 62 de ani și a constatat că, pe parcursul a trei jocuri, ritmul cardiac mediu a crescut până la 130 BPM (în creștere cu 64 la sută în medie).

Această creștere a ritmului cardiac este cunoscută sub numele de "stres pozitiv" și este un antrenament cardio similar cu o plimbare vioi.

Studiul a arătat, de asemenea, că vizionarea unei victorii în echipă poate reduce semnificativ tensiunea arterială - ceea ce scade riscul de atac de cord și accident vascular cerebral - precum și creșterea sănătății mentale.

Iar cu cât fanii și-au susținut clubul mai mult, cu atât efectele fiziologice și psihologice însoțitoare sunt mai mari.

Vezi și: De ce să mănânci pâine cu brânză. Bilic: Sunt două tipuri de substanțe care stimulează diferit creierul. Apare miracolul

Eliberator de emoții

Dr. Andrea Utley, de la Universitatea din Leeds, a declarat că "există un stres bun și există un stres rău și există un nivel de excitare care este de fapt bun pentru tine și nivelul de excitare care te duce peste margine. Deși oamenii cred că vizionarea fotbalului te duce peste margine, nu o face”

În ciuda acestui fapt, faptul că echipa ta de fotbal preferată pierde, poate avea efectul opus. În acest caz, pierderea a dovedit a duce la o perioadă lungă de starea de spirit scăzută sau depresie.

Fanii fotbalului implicați în studiu au completat un scurt sondaj de dispoziție înainte și după fiecare meci, care a dezvăluit cât de greu poate lovi o pierdere suporterii.

Fotbalul, sentiment de euforie

Când echipa lor a câștigat, au spus că au experimentat "un nivel absolut ridicat" cu euforia care a durat o zi, cu toate acestea, atunci când echipa lor a pierdut, scăderea a fost "de fapt destul de severă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel