Radiografiile și radiațiile din...
Este bine să ne trezim cât mai de dimineață. Dacă ne ridicăm la ora 9 sau 10 din pat, ne vom simți obosiți. În schimb, dacă procedăm ca și bunicii noștri, e mult mai bine. Este recomandat să ne băgăm la somn odată cu găinile, și să ne trezim odată cu cântatul cocoșului.
Primul lucru care trebuie făcut dimineața, este să aerisim încăperea unde am dormit, și să ieșim pentru măcar cinci minute la aer curat. Creierul trebuie oxigenat cât mai bine. De evitat să mâncăm imediat cum ne-am trezit. Organismul nu reacționează foarte bine.
După ce se închid feresterele și după ce ne asigurăm că este încăperea aerisită, trebuie făcută puțină mișcare, pentru că stimulează circulația sângelui și a inimii. Exact cum ar spune japonezii: „Mă mișc, deci, exist!“
Ai făcut mișcare? Urmează dușul de dimineață. Te revigorează și simți că prinzi și mai multă putere. Toaleta și dușul sunt resimțite ca fiind două acțiuni prin care eliminăm elementele toxice din noi.
După duș și toaletă, se recomandă micul dejun. În liniște. Fără să răspundem la telefoane, fără să ne uităm la televizor și fără să fim agitați.
La fel ca și micul dejun, cafeaua sau ceaiul de dimineață se bea în liniște. Este momentul în care îți aduni gândurile și îți faci planuri pentru ziua care tocmai începe.
Recomand tuturor să zâmbească ori de câte ori au ocazia. (...)
La prânz este bine să servim o masă ușoară, nu copioasă. În caz contrar, vei simți că nu mai ai energie și că trebuie neapărat să dormi măcar o oră.
Masa de seară, adică cina, trebuie să fie și mai ușoară decât cea de prânz. Așadar, evită produsele procesate, carnea, grăsimea. Soliciți și mai mult inima, pancreasul și tubul digestiv. O salată este numai bună.
Cel mai bine este să te bagi în pat la 22.00. Conform unor studii amănunțite, cel mai bun și odihnitor somn este între ora 22.00 și 23.00. Trebuie să încercăm să adormim fără televizor sau fără telefon, a transmis Vlad Ciurea, notează ziaruldeiasi.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...