Prof dr Maria Dorobanțu: Dislipidemiile, diabetul și bolile cardiovasculare. Academia de Sănătate

Prof dr Maria Dorobanțu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Prof dr Maria Dorobanțu vine astăzi, 4 noiembrie, la Academia de Sănătate pentru a explica cum trebuie controlate dislipidemiile și diabetul pentru a preveni bolile cardiovasculare. Emisiunea va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.

Prof dr Maria Dorobanțu este membru al Academiei de Științe Medicale, profesor de Cardiologie și Medicină Internă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București, șeful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală, fondator și președinte al Societății Române de Hipertensiune și Doctor Honoris Causa la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș" din Arad.

„Ne-am propus să abordăm un subiect poate puțin pretențios, dar cu care ne vom confrunta din ce în ce mai mult în viitor, un subiect care e la interferența unor specialități și care pleacă de la apariția unor noi ghiduri europene la nivelul anului 2019 care reglementează managementul dislipidemiilor și diabetului. Două boli destul de frecvent întâlnite cu care ne confruntăm și cu care se confruntă o bună parte a populației, dar care, la rândul lor, pot să aibă repercusiuni asupra sistemului cardiovascular, deci pot să influențeze statusul atât al inimii, cât și al vaselor, ar arterelor în special, și de aici ajungem la specialitatea doamnei profesor Maria Dorobanțu”, a explicat academician dr Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

Emisiunea va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.

Ulterior, emisiunea va putea fi urmărită și aici.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?