Planta care topește grăsimea și scade colesterolul. E considerată "alimentul viitorului" și e folosită de astronauți

Planta care topeste grasimea – FOTO: Pexels@Mikhail_Nilov
Planta minune care topește grăsimea și scade colesterolul a fost declarată de Organizația Națiunilor Unite ca fiind alimentul viitorului. Planta minune reduce și oboseala.

Planta minune a fost declarată de Organizația Națiunilor Unite ca fiind alimentul viitorului. Aceasta are numeroase beneficii pentru organism, având cele mai bogate surse de proteine, cu 18 dintre cei 22 de amino-acizi necesari corpului.

Planta este studiată chiar și de NASA

Planta minune a fost inclusă de NASA în dieta astronauților, iar Organizația Mondială a Sănătății susține că spirulina este benefică pentru reducerea foametei în zonele critice ale planetei.

Este vorba despre spirulină, o algă cu care întărește sistemul imunitar, dar este folosită pentru pentru a scăpa de kilogramele nedorite.

Potrivit healthline, spirulina este unul dintre cele mai populare suplimente alimentare și are beneficii extraordinare asupra corpului, în special asupra sistemului nervos.

Vezi și: Dieta cu ZER, "beneficii vizibile": Trei litri pe zi

Cum se consumă

Specialiștii recomandă ca spirulina se fie consumată înainte de fiecare masă și să nu lipsească din alimentația ta zilnică, având numeroase proprietăți benefice. Spirulina poate fi consumată sub formă de comprimate, granule, capsule sau pudră.

Complex de vitamine

Pudra de spirulină conține un amalgam de nutrienți și peste 50% principii bioactive. Această algă are în jur de 70% proteine și este superioară celorlalte alge utilizate în fitoterapie datorită conținutul crescut în acizi esențiali. Planta minune conține Vitamina A, Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B6, Vitamina B12 și Vitamina E. Totodată, spirulina este bogată în antioxidanți și compuși antiinflamatori, iar consumul acesteia protejează organismul de efectele stresului oxidativ și scade riscul apariției bolilor cronice.

Vezi și: Până la ce dată este valabil certificatul COVID, în România. Streinu-Cercel: E inutil! Am dat LEGE

Beneficii

Planta minune, spirulina, este indicată pentru nenumărate afecțiuni. Aceasta stimulează imunitatea, prin producția de anticorpi. Are efect antiviral împotriva virusului herpes, HIV și virusul gripal. Acest lucru contribuie la creșterea imunității și prevenția virozelor și a bolilor infecțioase.

Spirulina este indicată și pentru sănătatea inimii. Aceasta influențează metabolismul carbohidraților și a lipidelor, scade nivelul de colesterol și de trigliceride din sânge. Aceste elemente sunt principalii factori responsabili de apariția aterosclerozei în urma depunerii colesterolului pe vasele de sânge.

Vezi și: Virusul HPV și cancerul de col uterin, "ciudățenia" simptomelor și prevenție. Medic: Rana pe col nu dă simptomatologie la început

Este detoxifiant natural

Pudra de spirulină poate fi folosită în curele de detoxifiere. Consumul ei induce o stare de sațietate. Tocmai de aceea se recomandă introducerea spirulinei în dieta zilnică, pentru că topește grăsimea.

Contraindicații

Specialiștii nu recomandă consumul spirulinei de persoanele care sunt alergice la iod sau la fructe de mare, dar si pentru cei cu boli auto-imune, precum lupus sau scleroza. Femeile însărcinate trebuie să consulte medicul înainte de a consuma spirulină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel