Pintea: Medicina de urgență, la nivel de top. Protocoalele trebuie respectate

Medicina de urgență în România este la "nivel de top" între specialitățile medicale, însă trebuie sprijinită, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, astăzi, într-o conferință de presă, la Spitalul de Urgență Floreasca.

„Despre medicina de urgență se vorbește în fel și chip. Unii sunt de părere că se așteaptă mult și e greu, alții sunt de părere că pacienții se prezintă chiar dacă nu au simptome care ar impune prezentarea în urgență. Dar cred că suntem cu toții de acord că medicina de urgență în România este la nivelul de top dintre specialitățile medicale (...), dar avem nevoie de sprijin", a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății, la conferința de la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Potrivit ei, pregătirea resursei umane din sistemul medical este foarte importantă nu numai în domeniul urgențelor, ci în toate domeniile. Pintea a subliniat că în sistemul medical există protocoale, proceduri care trebuie respectate, indiferent dacă ne plac sau nu.

Protocoalele trebuie respectate

„Ajungem din nou la ceea ce spun de foarte multă vreme. Avem protocoale, avem proceduri, important e să le respectăm. Și important e să avem și mijloace coercitive", a mai declarat ministrul. Pașii pe care România i-a făcut în ultimii doi ani în domeniu, a adăugat ea, „sunt extraordinar de importanți" pentru ceea ce va urma în viitor.

„Am început în 2018 cu majorarea salariilor, lucru esențial, anul acesta am continuat cu dotarea spitalelor și din această toamnă vom vedea foarte multe rezultate. Anul viitor va fi anul programelor naționale. Toate acestea, concomitent cu pregătirea resursei umane, dar este foarte important să vrem. Pentru că sistemul suntem noi", a arătat ministrul, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel