Pilates: cum să te menții SĂNĂTOS și cu FORME de invidiat

pilates FOTO: Pexels @nathan cowley
Pilates: ce este, cum se face și care sunt beneficiile acestuia asupra sănătății. Cât de des este recomandat?

"Pilates se practică la scară largă, din ce în ce mai mulți oameni adoptă acest stil de mișcare pentru beneficiile care, în mod categoric, pilates le are", a declarat antrenorul Luminița Petrișor pentru emisiunea "Vorbește lumea" de la Pro TV.

Beneficii

Trainerul ne dezvăluie beneficiile pe care pilates le are: "întărirea musculaturii, întărirea mușchilor profunzi care asigură o postură corectă, o ținută corespunzătoare indiferent de activitățile pe care noi le avem zi de zi.

Pilates crește elasticitatea, crește mobilitatea articulară, îmbunătățește capacitatea respiratorie, datorită faptului că noi acordăm o atenție sporită modului în care inspirăm și expirăm. Practic, toate aceste asimilări le duci în viața ta de zi cu zi indiferent de ce faci.

La birou, asta îți asigură o postură corectă, atunci când îți ții copilul în brațe și ai nevoie de mușchii spatelui, de abdomen, de brațe foarte puternice, atunci când mergi mult pe jos sau în călătoriile pe care le faci.

Sigur că pilates te ajută să scazi în greutate și, mai mult decât atât, el îți oferă strângerea aceea extrem de vizibilă la nivelul taliei, la nivelul brațelor, la nivelul coapselor tocmai datorită faptului că noi lucrăm foarte mult pe alungire, ceea ce determină o scădere în circumferință a mușchilor, dar sigur ca acesta nu este unul factor."

Alți factori importanți

Pentru menținerea unui stil de viață sănătos și pentru scăderea în greutate, alimentația este regula de aur în atingerea acestor obiective.

Exercițiile de pilates lucrează mai multe categorii de mușchi simultan. Trainerul ne spune că "pare că lucrăm brațele foarte activ, însă mușchii mici, stabilizatori de la nivelul abdomenului, chiar și spatelui, mușchii coapsei fac practic mare parte din exercițiu. Iluzia este că noi lucrăm brațele, dar, de fapt mușchii abdomenului sunt foarte bine contractați, la fel și mușchii picioarelor".

În cât timp apar rezultatele?

"În pilates rezultatele apar în medie între o lună și 3 luni de zile pentru că este o formă sau o modalitate prin care corpul tău învață să se miște. El nu a știut genul acesta de contracție, genul acesta de control și atunci durează puțin până intervine acomodare. 

Atunci când practici pilates pentru atenuarea durerii sunt suficiente poate două-trei sesiuni pe parcursul unei săptămâni. Dacă vrei să faci pilates pentru că vrei forme atrăgătoare, dacă vrei sa-ți transformi cu totul corpul, atunci vorbim de o sesiune pe zi timp de 5-6 zile pe săptămână, iar rezultatele trec de un nivel mediu", a mai adaugat antrenoarea.

Vezi și: Legătura dintre anxietate și bolile de inimă. SPORTUL, secretul sănătății de fier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel