Pateu de casă. 3 REȚETE de POST, sănătoase și savuroase

Biologul Lavinia Bratu ne învață cum să mâncăm simplu, hrănitor și super delicios. 

"Iată, câteva dintre rețetele mele preferate, fie că-i post, fie că-i sărbătoare, aleg mereu să gătesc simplu, rapid, hrănitor și savuros!

1. Pastă de avocadă cu usturoi, lămâie și germeni 

Pregătim avocado, adăugăm uleiul de măsline, usturoiul, zeama de lamaie. Amestecam până se obține o pastă peste care putem să mai punem după gust pătrunjel și condimente: sare si piper. Timp de pregătire: maxim 10 minute. 

2. Pastă de năut cu ceapă, lămâie și suc de sfeclă roșie 

Pentru a  pregăti un humus  ai nevoie de două ingrediente principale: năut si pastă de susan sau tahini. Multe rețete de humus se fac si fără tahini, consecința poate fi un gust mai intens de năut. Restul ingredientelor din humus: usturoi, chimion (nu e obligatoriu), zeamă de lămâie, ulei de măsline. Poți fierbe năutul după ce l-ai lăsat în apă de pe o zi pe alta sau poți folosi năut gata fiert, din conservă. În acest caz, pasta poate fi gata în 10 minute! Un alt amănunt: ar fi să mixezi bine conținutul, cu cât este mai fin, cu atât parcă este mai bun și mai aproape de textura oricărui pateu delicios și sănătos. Eu ador culoarea roz, tocmai de aceea colorez mereu mâncarea cu puțin suc proaspăt din sfeclă roșie, spre bucuria copiilor! În plus, iată un mod prin care ieși din tipare…

3. Pastă de mei cu usturoi și măsline

Se lasă meiul în apă, vreo 20 de minute, apoi se fierbe la foc mic, la fel ca și mămăliga de mălai, timp vreo 20 de minute. După ce s-a răcit, se mixează bine cu usuroi, lămâie, ulei de măsline. După gust, se pot adăuga și măsline verzi, ardei roșu, morcov sau pătrunjel. Acesta din urmă, parcă dintre toate este preferata mea și o pregătesc cu usturoi, ardei roșu, ulei de măsline și lămâie! Este savuroasă și plin de nutrienți! Timp de pregătire: 30 de minute.

Toate se pot tartina pe pâine integrală prăjită ușor sau pe legume crude. Poate cumperi și câteva ridichi și ceapă verde și te bucuri de sănătate și stare de bine.Un alt mod în care consum eu aceste paste: atunci când am ardei, îmi fac cornet umplut! Arată bine, este ingenios și delicios de sănătos!", a scris biologul Lavinia Bratu pe blogul ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel