Pacienți nevoiți să aștepte 2 ani pentru un RMN. Află ce spital amână bolnavii

Autismul ar putea fi diagnosticat prin RMN
Un spital este nevoit să le spună pacienților care trebuie să facă o investigație de tip rezonanță magnetică (RMN) să aștepte până în 2020. Motivul îl reprezintă faptul că unitatea sanitară nu are decât un aparat, iar lista de așteptare pentru această metodă imagistică este deja extrem de lungă.

Spitalul Nair din Mumbai are capacitatea de-a efectua cel mult 12-15 RMN-uri în fiecare zi, dar departamentul de imagistică și radiologie a spitalului primește zilnic 50-60 de pacienți, potrivit unui raport prezentat de Health Imaging.com.

Pacienții care doresc un RMN la spitalul Nair au fost informați de către personalul medical să meargă către alte spitale din apropiere pentru această examinare. Însă și la celelalte unități spitalicești există întîrzieri, nu atât de severe ce-i drept. La Spitalul Regal Edward, bolnavii sunt programați pentru o scanare RMN pentru 25 iulie 2019, în timp ce la Spitalul Lokmanya Tilak (Sion) așteptarea este  de trei luni, potrivit articolului.

,,Ne simțim rău prost spunându-le pacienților să vină după 15-16 luni, dar nu există altă cale de ieșire deoarece aparatul nu poate efectua mai multe scanări într-o zi. Înțelegem că pacienții sunt neajutorați", a spus un medic rezident din spitalul Nair.

Mai multe decese severe din spitalul Nair s-au datorat acestei situații, informează publicația hindustantimes.com. În afara numărului ridicat de pacienți care vin în acest spital, unitatea medicală mai are o porblemă cu aparatul de RMN care nu poate suporta mai mult de 80 kg. Deci, oricine cântărește mai mult de 80 kg nu poate face investigația în spital.

Dr. Ramesh Bharmal, de la Spitalul Nair a spus că a publicat numerele de contact si alte detalii ale departamentelor de imagistică și radiologie din patru spitale periferice, unde pacientii pot face investigațiile necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel