Ochii, vremea rece îi usucă și îi irită

Ochii se usucă iarna din cauza lipsei de umiditate
Ochii uscați și iritațiile sunt o problemă obișnuită pentru ochi în timpul iernii, iar umiditatea scăzută este un motiv major de apariție a acestor afecțiuni, spune un oftalmolog.

În general, umiditatea scade în timpul iernii odată cu vremea mai rece", a spus dr. Marissa Locy, de la Departamentul de oftalmologie la Universitatea din Alabama, Birmingham.

În plus, majoritatea oamenilor pornesc căldură în casele sau birourile lor pentru a combate frigul. Drept urmare, ajungem să avem o umiditate scăzută în exterior și chiar o umiditate și mai scăzută la interior. Aceste condiții - cald și uscat sau rece și uscat - fac ca umezeala să se evapore mai repede din ochi decât în mod normal", a explicat ea într-un material dat publicității de Universitatea din Alabama.

Cum vă protejați: 

Dacă vă petreceți timp în incinte încălzite, utilizați un umidificator pentru a adăuga o anumită umiditate înapoi în aer. De asemenea, e recomandat să beți multe lichide. Menținerea corpului hidratat va ajuta la menținerea umidității în ochi.

Nu îndreptați sursele de căldură direct spre față, deoarece acest lucru vă poate usca ochii. În mașina dvs., ventilatoarele ar trebui să trimită aerul cald către partea inferioară a corpului.

Când sunteți în aer liber, protejați-vă ochii, puteți chiar purta o pălărie sau șapcă cu vizor pentru a împiedica particulele purtate de vânt să vă intre în ochi.

Dacă purtați lentile de contact, asigurați-vă că le păstrați curate. Pe vreme rece, ochii tăi s-ar putea usca și mai mult din cauza acestor lentile, așa că nu strică să aveți la îndemână lacrimi artificiale ca să îi umeziți. Întotdeauna purtarea de contact curate reduce riscul de infecție și de mâncărime, a spus Locy.

Și discutați cu medicul dumneavoastră. Sunt anumle afecțiuni oftalmologice care se pot agrava atnci când ochii sunt uscați.

Persoanele cu ochi uscați pot prezenta senzații de mâncărime, durere, oboseală, arsură sau înroșire. Este posibil să apară și vederea încețoșată și sensibilitatea la lumină. Deși ochiul uscat nu poate fi vindecat, sune medicul otalmolog, este posibilă ameliorarea simptomelor cu picături pentru ochi și unguente, medicație sau conectarea unor canale lacrimogene pentru a încetini scurgerea lacrimilor odată ce se colectează pe suprafața ochiului. Anumite tratamente noi pot oferi o ușurare semnificativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel